Barack Obama şi-a luat o vacanţă de trei zile, timp în care va juca golf

Preşedintele american Barack Obama a început vineri seară o vacanţă de trei zile în Florida, închizându-se cu câţiva prieteni în incinta unui teren de golf privat, relatează France Press.

17 feb. 2013, 09:14
Barack Obama şi-a luat o vacanţă de trei zile, timp în care va juca golf

Liderul de la Casa Albă, care şi-a petrecut o parte din ziua de vineri în fieful său Chicago (Illinois), pe o vreme rece, pentru a susţine o serie măsuri în sprijinul celor mai defavorizate pături sociale, a schimbat decorul şi clima, instalându-se în complexul ‘The Floridian’, situat pe coasta Atlanticului, între Orlando şi Miami, unde temperatura oscilează în acest sezon în jurul a 22 de grade Celsius, scrie agerpres.ro.

Prima doamnă Michelle Obama s-a deplasat la Colorado, cu fiicele Malia şi Sasha, pentru un week-end la schi. Luni este sărbătoare în SUA.

Casa Albă nu a comunicat numele partenerilor de golf ai lui Obama, care are obiceiul de a practica acest sport pe un teren al bazei militare de la Andrews, în apropiere de Washington, în special cu unul din colaboratorii săi, Marvin Nicholson, care se află de asemenea în voiajul din acest week-end prelungit.

Însă celebrul antrenor Butch Harmon, al cărui protejat a fost Tiger Woods, a dezvăluit revistei de specialitate Golf Digest că îl va ajuta pe Obama să-şi perfecţioneze jocul de golf în Florida.

Am jucat golf cu Ike (n.r. – Dwight Eisenhower), Nixon, Ford şi primul preşedinte Bush„, a afirmat Harmon pentru publicaţia citată. „Ştiu că preşedintelui (Obama) îi place cu adevărat să joace. Abia aştept. Ne vom distra„, a adăugat el. Preşedinţia nu a confirmat prezenţa lui Harmon la Palm City în acest week-end.

Harmon l-a antrenat pe Woods între 1994 şi 2003 şi se ocupă în prezent de o altă vedetă, Phil Mickelson, stângaci ca şi preşedintele Obama.

Preşedintele spune că apreciază la golf faptul că poate petrece în aer liber şi câte şase ore, în contextul în care viaţa sa este protejată îndeaproape de poliţişti de când s-a lansat în cursa pentru Casa Albă, în urmă cu şase ani.

El practică acest sport în special în vacanţele de iarnă în arhipelagul natal Hawaii (Pacific) sau în timpul verii la Martha’s Vineyard, o insulă din Massachusetts.