Barack Obama, un „mare fan” al lui Clint Eastwood, nu este deranjat de criticile acestuia

Barack Obama, a declarat că rămâne un mare fan al lui Clint Eastwood şi nu este deranjat de afirmaţiile făcute de acesta în cadrul unui dialog imaginar cu ocazia convenţiei naţionale republicane, informează blogul publicaţiei The Hill.

RomaniaTV.net
02 sept. 2012, 15:30
Barack Obama, un „mare fan” al lui Clint Eastwood, nu este deranjat de criticile acestuia

„Un lucru legat de funcţia de preşedinte sau de candidatura la această funcţie este că, dacă te simţi ofensat prea uşor, ar fi bine să alegi o altă profesie”, a declarat preşedintele SUA, Barack Obama într-un interviu acordat USA Today.”Sunt un mare fan al lui Clint Eastwood. Este un mare actor, un şi mai mare regizor”, a spus Obama.

Învestirea oficială a lui Mitt Romney în funcţia de candidat republican la preşedinţie a fost eclipsată de un eveniment neprevăzut – prestaţia incoerentă a actorului Clint Eastwood, în vârstă de 82 de ani. Actorul a încercat să realizeze un discurs imaginar, de circa 30 de minute, cu un scaun gol pe care ar fi stat Barack Obama, numindu-l de câteva ori „nebun” pe preşedintele SUA. De multe ori, discursul lui Eastwood a fost de neînţeles. Imediat după eveniment, Barack Obama reacţionase pe Twitter la prestaţia lui Eastwood, afirmând: „Scaunul este ocupat”.

În cadrul momentului artistic, cineastul în vârstă de 82 de ani a calificat drept o „ruşine naţională” existenţa celor 23 de milioane de şomeri din SUA, apreciind că a venit momentul „ca altcineva să intervină şi să rezolve problema”.

„Când cineva nu face treaba trebuie să plece”, a spus Eastwood, adresându-se unui Barack Obama imaginar, reprezentat la convenţie printr-un scaun neocupat amplasat pe scenă. Clint Eastwood este un republican convins, care şi-a anunţat sprijinul pentru candidatura lui Mitt Romney la începutul lunii august, după ce l-a susţinut pe John McCain, în 2008.

Hollywoodul, care, în mod tradiţional, este mai degrabă favorabil democraţilor, a lipsit de la convenţia republicană, cu excepţia lui Eastwood şi a actorului Jon Voigt, în vârstă de 73 de ani.