Barack Obama va pune capăt politicii de imigrare în SUA pentru cubanezi

Barack Obama, preşedintele în funcţie al SUA, a anunţat că va pune capăt politicii de imigrare pentru cubanezi, care permite oricărui cetăţean din Cuba ce ajunge ilegal pe teritoriul SUA să rămână acolo şi să devină rezident, informează The Independent.

13 ian. 2017, 08:16
Barack Obama va pune capăt politicii de imigrare în SUA pentru cubanezi

Anularea politicii de imigrare pentru cubanezi a devenit activă din momentul semnării sale. Decizia are loc în urma negocierilor cu statul cubanez. Potrivit acestei decizii, toţi cetăţenii cubanezi care pătrund ilegal şi nu se califică pentru statul de ajutor umanitar vor fi trimişi înapoi în Cuba.

Conform unei declaraţii a lui Barack Obama, în felul acesta imigranţii cubanezii vor fi trataţi în acelaşi fel ca orice alţi imigranţi din alte state.

Guvernul de la Havana a acceptat returnarea cetăţenilor cubanezi cărora le-a fost interzis să rămână pe teritoriul american. Cuba a lăudat iniţiativa SUA, declarând că aceasta reprezintă un pas important în consolidarea relaţiilor bilaterale şi că scopul acesteia este de a conferi o imigrare ”normală, sigură şi ordonată”.

Citeşte şi Trump spune că va face tot ce va putea să ajute poporul cubanez, după moartea lui Fidel Castro

Obama se foloseşte de Regulamentul schimbării pe cale administrativă pentru a pune capăt sistemului de imigrare pentru imigranţii cubanezi. Donald Trump ar putea anula însă această acţiune după investirea sa ca preşedinte.


loading...
Partenerii noștri