Obama, primul preşedinte care votează mai devreme

Președintele Barack Obama votează joi, în orașul său natal, Chicago. El încearcă astfel să-i convingă pe oameni să îşi ştampileze buletinele de vot cât mai devreme.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 18:33
Obama, primul preşedinte care votează mai devreme

Obama este primul președinte care votează mai devreme, ca parte a unei campanii maraton de două zile în opt state, potrivit BBC News.

Rivalul său republican, Mitt Romney, este tot în Ohio, un stat indecis, care ar putea inclina balanţa în cursa pentru Casa Albă.

Un nou sondaj Associated Press sugerează că Romney are un uşor avantaj la nivel național peste Obama, cu 47% faţă de 45% în intenţiile de vot.

Studiul a aratat, de asemenea, că Romney a echilibrat balanţa în ceea ce priveşte avantajul președintelui în rândul femeilor, deși Obama a tăiat şi el din avantajul rivalului său în rândul alegătorilor de sex masculin.

Deoarece alegerile din SUA se desfăşoară de la stat la stat, un candidat la președinție trebuie să câștige state-cheie, cum ar fi Ohio, Virginia şi Florida, care nu votează decisiv pentru niciuna din părţi. Niciun republican nu a câștigat vreodată Casa Albă fără să câştige în Ohio.