Fără EA, lumea ar fi fost altfel. Miliarde de oameni îi vor fi recunoscători şi după moarte

Barbara Low, una dintre cercetătoarele care a ajutat la lansarea multitudinii de antibiotice din anii '40 și a cărei muncă a spart stereotipurile unui sector științific dominat în general de bărbați la acea vreme, s-a stins din viață la vârsta de 98 de ani, potrivit New York Times.

RomaniaTV.net
14 mart. 2019, 11:51
Fără EA, lumea ar fi fost altfel. Miliarde de oameni îi vor fi recunoscători şi după moarte

Barbara Low a murit. Ca studentă a Universității Oxford din Anglia, ea a fost protejata viitorei laureate la premiul Nobel Dorothy Crowfoot Hodgkin, căreia i-a fost interzis să le predea bărbaților în acele timpuri.

Rolul doctorului Low în identificarea structurii penicilinei a fost rodul zeiței Fortuna. Cercetările pe care le-au desfășurat cele două doamne în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au ajutat la transformarea fabuloasă a substanței care omora bacteria. Ele au ajutat penicilina să devină un adevărat medicament-minune, care să poată fi replicat astfel încât să fie produs în masă și reconfigurat pentru a produce antibiotice mai puternice, având un rol esențial în vindecarea unei game variate de infecții.