Bărbat care s-a dat drept judecător şi a cerut 50.000 de euro de la trei condamnaţi, arestat

Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a bărbatului pe care Sorina Gabriela Tăgârţă l-ar fi prezentat celor trei condamnaţi de la care a cerut 30.000 de euro ca fiind judecătorul de la instanţa supremă care îi poate ajuta să primească o pedeapsă mai mică, acesta pretinzând 50.000 de euro.

RomaniaTV.net
18 feb. 2013, 10:39
Bărbat care s-a dat drept judecător şi a cerut 50.000 de euro de la trei condamnaţi, arestat

Gabriel Salman, administrator al unei societăţi comerciale, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi pentru trafic de influenţă, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în luna mai 2012, Sorina Gabriela Tăgârţă a cerut 30.000 de euro de la trei persoane, denunţători în cauză, lăsând să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa şi va interveni pe lângă un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie pentru a le obţine condamnări la pedeapse mai reduse, cu suspendare. Cei trei primiseră o condamnare la închisoare cu executare, dar hotărârea nu era definitivă.

În 29 ianuarie 2013, Sorina Gabriela Tăgârţă a fost prinsă în flagrant când primea de la unul dintre cei trei denunţători 15.000 euro, reprezentând o primă tranşă din banii ceruţi.

La întâlnirea cu acesta, Sorina Gabriela Tăgârţă l-a prezentat pe Gabriel Salman ca fiind judecătorul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care îi poate ajuta pe cei trei care fuseseră condamnaţi să primească o pedeapsă mai mică.

„În cursul lunii septembrie 2012 şi în data de 29 ianuarie 2013, inculpatul Salman Gabriel s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra judecătorilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi de Justiţie şi a însoţit-o pe inculpata Tăgârţă Sorina Gabriela la întâlnirile cu unul dintre denunţători, recomandându-se în mod fals drept «judecător» la Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie. Cu prilejul acestor întâlniri, inculpatul Salman Gabriel i-a spus denunţătorului că poate interveni pe lângă alţi judecători din cadrul Î.C.C.J. şi că îi poate determina să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorilor în schimbul sumei de 30.000 euro pentru denunţător şi de 50.000 de euro pentru toţi cei trei denunţători”, notează procurorii în documentul citat.

Gabriel Salman a fost reţinut de procurori în 13 februarie, iar o zi mai târziu, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Sorina Gabriela Tăgârţă a fost arestată preventiv în 30 ianuarie, de către instanţa Tribunalului Galaţi. În 4 februarie, Curtea de Apel Galaţi a respins ca nefondat recursul Sorinei Gabriela Tăgârţă, dispunând definitiv ca aceasta să fie cercetată în stare de arest preventiv.

Ulterior, procurorii l-au reţinut, în acelaşi dosar, şi pe Ionel Avram, acesta fiind acuzat că a ajutat-o pe Sorina Gabriela Tăgârţă să-l prezinte denunţătorului pe Gabriel Salman ca fiind „judecător”. Tribunalul Galaţi a emis şi pe numele lui Ionel Avram un mandat de arestare preventivă pentru complicitate la trafic de influenţă.