Bărbat cercetat penal, după ce a postat un filmuleţ în care a spus că Spitalul Victor Babeş din Timişoara nu este atât de plin

Un bărbat este cercetat penal, după ce a postat pe Facebook un filmuleţ în care a spus că Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara nu este atât de aglomerat cum susţin autorităţile.

04 nov. 2021, 21:24
Bărbat cercetat penal, după ce a postat un filmuleţ în care a spus că Spitalul Victor Babeş din Timişoara nu este atât de plin

Bărbat cercetat penal, după ce a postat pe Facebook un filmuleţ realizat în curtea Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Bărbat cercetat penal, după un filmuleţ postat pe Facebook

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat care a postat pe Facebook un filmuleţ din curtea Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara în care spune că unitatea nu este aglomerată, aşa cum susţin autorităţile. Bărbatul este cercetat pentru comunicare sau răspândire de ştiri false.

Videoclipul a fost postat în 2 noiembrie, iar poliţiştii s-au sesizat din oficiu după apariţia imaginilor pe reţeaua de socializare.

”Având în vedere imaginile video apărute în spaţiul public pe o platformă de socializare, în care un bărbat afirmă faptul că s-ar afla la o unitate spitalicească din municipiul Timişoara, iar toate informaţiile prezentate de autorităţi cu privire la aglomerarea spitalului respectiv cu pacienţi confirmaţi pozitiv cu infecţia virusului SARS COV-2 ar fi false, poliţiştii din cadrul Sectiei 1 Poliţie Urbană Timişoara s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin acestea se pune în pericol securitatea naţională, fiind întocmit un dosar penal în care se fac cercetări în vederea clarificări situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, transmite IPJ Timiş, potrivit News.ro.

Citeşte şi Imagini copleșitoare cu pacienții de la ATI Timișoara. O descindere în lumea suferinței și a luptei continue cu moartea: „Mi-ar trebui mai mult de o lună ca să descriu calvarul meu și abnegația lor” VIDEO

În imagini se poate vedea cum bărbatul intră în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara şi filmează spaţiile exterioare, dar şi pacienţii aduşi cu ambulanţele în zona de triaj.

De altfel, nu este singurul spital despre care bărbatul susţine că nu este aglomerat, având imagini similare şi de la Arad.

Citeşte şi Buteliile cu oxigen medical, soluţia DSU pentru criza de oxigen din spitale. Manager: „Am ajuns să schimb butelie de 50 de litri la 13 minute”