Bărbat cercetat pentru tentativă de omor după ce s-a urcat beat la volan și a lovit intenționat cu mașina o rudă cu care se certase

Un bărbat din județul Bistrița-Năsăud este cercetat pentru tentativă de omor și conducere sub influența alcoolului după ce, beat fiind, a lovit intenționat cu mașina o rudă.

25 dec. 2023, 08:29
Bărbat cercetat pentru tentativă de omor după ce s-a urcat beat la volan și a lovit intenționat cu mașina o rudă cu care se certase
Bărbat cercetat pentru tentativă de omor după ce și-a lovit o rudă cu mașina

După provocarea accidentului, bărbatul a plecat de la locul faptei, fiind ulterior depistat în trafic de către polițiști. Aceștia au constatat că victima este rudă cu șoferul care a provocat accidentul și că cei doi avuseseră un conflict. Evenimentele au avut loc duminică, pe raza municpiului Bistrița.

Citește și: Bătaie la coadă la cinematograf chiar în Ajunul Crăciunului! Totul a pornit de la popcorn

„În urma primelor investigaţii efectuate de poliţişti a reieşit faptul că un bărbat de 38 de ani din Beclean, în urma unui conflict avut cu un bărbat de 38 de ani din Bistriţa, rudă cu acesta, l-ar fi accidentat în mod intenţionat cu autoturismul, părăsind ulterior locul producerii evenimentului. La scurt timp de la sesizare poliţiştii au depistat autoturismul în trafic, pe Drumul Naţional 17, şoferul fiind condus la sediul poliţiei. Bărbatul a fost testat cu aparatele din dotare, reieşind faptul că se afla sub influenţa alcoolului, fiind indicată valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat”, informează Poliţia judeţeană Bistriţa-Năsăud.

Citește și: Proces penal pentru preotul destituit care oficia slujbe la el acasă. S-a dus la biserica unde slujise și l-a dat afară pe preot

Bărbatul suspectat că a provocat accidentul în mod intenționat a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În urma incidentului, polițiștii au deschis dosar penal și au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu privire la comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoololui sau a altor subnstanțe. Pe numele șoferului violent a fost emis un ordin de protecție provizoriu.