Bărbat condamnat la închisoare cu suspendare pentru moartea unei femei care s-a electrocutat în gardul montat de el

Un bărbat din judeţul Alba a fost condamnat de Tribunalul Alba la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de moartea unei femei care s-a electrocutat într-un gard electrificat pe care bărbatul îl montase în jurul proprietăţii sale.

RomaniaTV.net
31 ian. 2017, 19:16
Bărbat condamnat la închisoare cu suspendare pentru moartea unei femei care s-a electrocutat în gardul montat de el

Potrivit unei hotărâri publicate, marţi, de Tribunalul Alba, instanţa a decis să îl condamne la trei ani de închisoare cu suspendare pe Remus Dorinel Cristea, bărbatul care anul trecut a montat în jurul locuinţei sale un gard legat la reţeaua electrică, iar o femeie care încerca să traverseze terenul s-a electrocutat şi a murit, scrie news.ro.

De asemenea, instanţa a constatat încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu sub care se afla bărbatul din vara anului trecut bărbatul.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Remus Dorinel Cristea, în vârstă de 34 de ani, din comuna Poiana Vadului, este acuzat că a montat în jurul locuinţei sale un gard legat la reţeaua electrică, iar, în vara anului trecut, o femeie care încerca să traverseze terenul s-a electrocutat şi a murit. În momentul în care femeia în vârstă de 68 de ani a atins gardul, despre care nu ştia că era legat la reţeaua de electricitate, s-a electrocutat şi a murit.

Bărbatul a fost arestat preventiv, iar ulterior instanţa a decis înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.

Într-un comunicat transmis la acea dată de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Alba se arăta că „inculpatul în prealabil şi-a împrejmuit grădina din spatele locuinţei cu un gard electric (fir textil cu inserţii metalice neizolate, conductoare de curent electric, folosit pentru paza animalelor), a conectat gardul respectiv la reţeaua electrică (la priza de 220 V), contrar instrucţiunilor de folosire a acestuia, plecând de acasă şi lăsându-l nesupravegheat, fapt care a dus la electrocutarea victimei C.P., după ce l-a atins”.

Remus Dorinel Cristea a susţinut în faţa instanţei că şi-a montat gardul legat la reţeaua de electricitate pentru a-şi apăra proprietatea de animalele sălbatice, localitatea Poiana Vadului aflându-se în Munţii Apuseni.