Bărbat condamnat la închisoare după ce a tuşit în faţa poliţiştilor din Marea Britanie. „Sunt un super răspânditor de coronavirus”

Caz uluitor în Marea Britanie, în plină pandemie de coronavirus. Un bărbat a fost condamnat la patru luni de închisoare, după ce a tuşit înspre poliţişti cărora le-a spus că este un "super răspânditor" de coronavirus.  

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 08:41
Bărbat condamnat la închisoare după ce a tuşit în faţa poliţiştilor din Marea Britanie. „Sunt un super răspânditor de coronavirus”

Christopher McKendrick (58 de ani) a fost oprit de poliţişti, după ce a fost văzut de localnici în timp ce flutura o bârnă din lemn pe un pod din localitatea britanică Swarkestone din South Derbyshire. În momentul în care a fost întrebat de poliţişti dacă are coronavirus, bărbatul a răspuns:

„Am fost infectat, m-am vindecat şi acum sunt un super răspânditor”. Apoi, individul a tuşit în faţa celor trei poliţişti, înainte de a fi arestat.

Christopher McKendrick a recunoscut agresiunea, deţinerea unei arme, agresarea şi insultarea forţelor de ordine, scrie Metro.

Bărbatul a fost condamnat la patru luni de închisoare şi a fost obligat de instanţă să plătească o amendă în valoare de 122 de lire sterline.

Decizia magistraţilor Tribunalului Southern Derbyshire a fost salutată de Poliţia din Derbyshire.

„Sunt mulţumit că instanţa a luat o hotărâre decisivă în acest caz, ofiţerii mei sunt în prima linie şi sunt expuşi riscului pentru a-şi proteja semenii. Ei au discutat cu bărbatul ce a fost arestat pentru a obţine informaţii în aşa fel încât să se protejeze atât pe ei, cât şi pe ceilalţi oameni şi nu meritau un astfel de răspuns”, a precizat inspectorul Chris Thornhill din cadrul Poliţiei din Derbyshire.

Zece decese de coronavirus anunţate, miercuri, în România. Bilanţul morţilor a ajuns la 207