Bărbat cu accident vascular, preluat cu TAB-ul dintr-o localitate blocată de zăpadă din Vaslui

Un bărbat cu accident cerebral vascular, dintr-o localitate înzăpezită din judeţul Vaslui, unde ambulanţa nu a putut ajunge, a fost preluat, luni, de la locuinţa sa cu un TAB al Armatei care l-a transportat până la o ambulanţă, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 16:17
Bărbat cu accident vascular, preluat cu TAB-ul dintr-o localitate blocată de zăpadă din Vaslui

Luni, Serviciul de Ambulanţă Vaslui a apelat pentru prima dată în această iarnă la sprijinul Armatei pentru a putea prelua un pacient cu accident vascular cerebral, după ce autosanitara trimisă la intervenţie rămăsese blocată în nămeţi la câţiva kilometri de Bârlad.

Astfel, bărbatul, în vârstă de 60 ani, care suferise un accident vascular cerebral, a fost preluat din localitatea Grăjdeni şi transportat aproximativ 12 kilometri cu un TAB al unei unităţi militare din Bârlad.

„Echipajul medical al autosanitarei rămase blocată în nămeţi a făcut deplasarea până la pacient cu ajutorul acelui TAB al Armatei, acordându-i asistenţă medicală de urgenţă în momentul în care a ajuns la domiciliul bărbatului. Ulterior, pacientul a fost transportat până la ambulanţa rămasă blocată în localitatea Trestiana, fiind imediat conectat la aparatele din autosanitară pentru a nu-i fi pusă viaţa în pericol”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Vaslui, Aurora Popa.

Preluat de ambulanţă, bărbatul în vârstă de 60 ani a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad.