Bărbat cu arsuri grave în urma unui incendiu provocat de trăsnet, dus cu un elicopter SMURD la Bucureşti

Un bărbat de 38 de ani din localitatea suceveană Mălini a fost transportat cu elicopterul la Bucureşti după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă a suferit arsuri grave, pe 70% din suprafaţa corpului, în urma unui incendiu provocat cel mai probabil de un trăsnet.

19 iul. 2014, 08:45
Bărbat cu arsuri grave în urma unui incendiu provocat de trăsnet, dus cu un elicopter SMURD la Bucureşti

Incendiul a izbucnit vineri, la ora 23.30, la o gospodărie din localitatea Poiana Micului din comuna Mălini, care a fost lovită de un trăsnet, iar la sosirea pompierilor ardea adăpostul de animale, cu pericol de propagare la casa de locuit, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

În timp ce încerca să salveze un animal din adăpostul cuprins de flăcări, proprietarul a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe aproximativ 70 la sută din suprafaţa corpului, potrivit Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, iar după ce a fost stabilizat a fost transferat la Iaşi, de unde a fost preluat de un elicopter SMURD şi adus la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale şi au reuşit să stingă incendiul după aproximativ o oră şi jumătate.

În incendiu au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi şi circa trei tone de fân. În incendiu a pierit şi bovina pe care proprietarul a încercat să o scoată din foc.