Bărbat cu COVID-19 fugit de trei ori din spital într-o singură zi. Unde l-au găsit poliţiştii

Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele unui bărbat infectat cu noul coronavirus care a fugit de trei ori într-o zi din spital.

16 nov. 2020, 14:05
Bărbat cu COVID-19 fugit de trei ori din spital într-o singură zi. Unde l-au găsit poliţiştii

Bărbat cu COVID-19 fugit de trei ori din spital.

S-a întâmplat duminică la Alba Iulia. De trei ori au sunat medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba la poliţie pentru a reclama dispariţia unui pacient cu COVID-19.

Bărbat cu COVID-19 fugit de trei ori din spital. Prima data bărbatul cu COVID-19 a fugit de dimineata din spital. A fost găsit de oamenii legii pe stradă şi readus la spital. În jurul amiezii, pacientul a fugit iar, fiind găsit de poliţişti acasă. Şi de data aceasta bărbatul s-a întors la spital, potrivit ziare.com.

În jurul orei 19.00, barbatul a fugit pentru a treia oară din spital. Şi de această dată a fost găsit tot acasă.

După ce a parasit de trei ori pe durata unei zile Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Alba, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor.

 

Alba Iulia şi alte cinci localităţi din judeţul Alba intră în carantină de marţi

Șase localități din județul Alba intră în carantină de marți, 17 noiembrie, începând cu ora 00.00. Este vorba despre Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud. Perioada propusă de autorități pentru aplicarea restricțiilor este 14 zile, adică până în 30 noiembrie inclusiv.

În interiorul celor șase localități vor fi limitate deplasările, vor fi interzise mai multe activități economice, culturale și va fi necesară declarația pe propria răspundere. Va fi interzisă intrarea și ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Mai mult decât atât, vor fi închise mai mulți agenți economici care comercializează produse alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie precum și cele care comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem livrare la domiciliu.
Măsura începe marți, la miezul nopții și va fi în vigoare timp de 14 zile.