Alba Iulia și alte patru orașe intră în carantină. Restricții pentru cetățeni

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis introducerea în carantină a orașelor Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir și Abrud, dar și comuna Ciugud. Măsura intră în vigoare marți, la miezul nopții.

16 nov. 2020, 08:44
Alba Iulia și alte patru orașe intră în carantină. Restricții pentru cetățeni

Alba Iulia și patru orașe intră în carantină. Orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și comuna Ciugud vor intra în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate raportate la mia de locuitori. Măsura urmează să intre în vigoare marți, la miezul nopții.

Citește și: CARANTINA se extinde. Localităţi din Alba şi Cluj, la un pas de izolare. DSP a înaintat propunerea

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a stabilit prin ordinul semnat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, măsurile obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zonele menționate, conform alba24.ro.

Prin urmare, în interiorul celor șase localități vor fi limitate deplasările, vor fi interzise mai multe activități economice, culturale și va fi necesară declarația pe propria răspundere. Va fi interzisă intrarea și ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Alba Iulia și patru orașe intră în carantină.  De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Citește și: Raed Arafat cere carantină la Alba Iulia: Situaţia este aproape la fel de gravă ca în Sibiu

Mai mult decât atât, vor fi închise mai mulți agenți economici care comercializează produse alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie precum și cele care comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem livrare la domiciliu.

Măsura începe marți, la miezul nopții și va fi în vigoare timp de 14 zile.

Municipiile Blaj şi Alba Iulia înregistrează sâmbătă o rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 10,08, faţă de 9,96 vineri.În total, de la începutul pandemiei, în judeţ au fost testate pozitiv 7.726 persoane, din care 4.654 sunt vindecate. S-au înregistrat şi 199 decese.