Bărbat din Bihor, obligat să plătească 20.000 de euro soţiei înşelate

Un bărbat din Bihor, care şi-a înşelat soţia după 32 de ani de căsnicie, a fost obligat de judecători să-i plătească femeii daune de 20.000 de euro.

30 iun. 2022, 18:43
Bărbat din Bihor, obligat să plătească 20.000 de euro soţiei înşelate
Bărbat din Bihor, obligat să plătească despăgubiri uriaşe pentru că şi-a înşelat soţia

Bărbat din Bihor, obligat să plătească 20.000 de euro soţiei înşelate. Despăgubirile au fost acordate în procesul de divorţ intentat de bărbat, care ar fi vrut ca desfacerea căsătoriei să se facă „din culpă comună”.

Bărbat din Bihor, obligat să plătească despăgubiri uriaşe pentru că şi-a înşelat soţia

Citeşte şi Un român mutat în Bali plăteşte chirie pentru o casă cu piscină mai puţin decât pentru un apartament în Drumul Taberei

Bărbatul şi-a părăsit soţia în toamna anului 2020, după 32 de ani de căsnicie. În timpul procesului de divorţ, judecătorii din Oradea au descoperit că acesta avea o amantă şi că voia să-ţi lasă soţia fără o parte din averea care i se cuvenea.

„Reclamantul a părăsit-o pe clienta mea în 2020, cu o lună înainte să pornească procesul de divorţ, iar până să plece a înstrăinat o mare parte a averii”, a explicat pentru ebihoreanul.ro avocata soţiei înşelate.

Bărbatul a vândut toate proprietăţile, mai puţin o vilă pe care a trecut-o pe numele mamei sale. Aici acesta şi-a dus amanta, cu care avea deja o relaţie de trei ani. Mai mult, bărbatul a trecut pe numele amantei firma familiei.

Societatea era înfiinţată pe numele lui cu mult timp în urmă, dar afacerea fusese începută împreună cu fosta soţie, care a muncit fără să fie plătită ani de zile.

„A veni acum, după mai bine de 32 ani de ani de căsnicie, şi a susţine că între părţi nu a existat niciodată o relaţie conjugală reală, că au fost ţinuţi împreună doar de certificatul de căsătorie nu denotă decât cinism şi lipsă de respect faţă de soţie”, se arată în hotărârea judecătorească pronunţată de Judecătoria Oradea, şi menţinută printr-o decizie definitivă şi de Tribunalul Bihor, care a ţinut să precizeze că „termenul de cinism este în sensul său de imoralitate” şi „e foarte potrivit pentru afirmaţiile şi conduita” bărbatului.

Dacă tot pretinde că nu şi-a iubit niciodată soţia, au explicat judecătorii, „putea să divorţeze de mai multe ori până în prezent”. „A ales să facă acest lucru acum, când şi-a rezolvat situaţia financiară, iar demersul său judiciar de divorţ este urmare a relaţiei extraconjugale, consolidate în ultimii 3 ani, cu altă femeie”, au spus judecătorii.

Astfel că, acum, bărbatul care şi-a înşelat soţia şi care a vrut să o lase fără nimic va avea de plătit despăgubiri de 20.000 de euro.

Citeşte şi Improvizație marca „Dorel”. Inspectorii de la RAR au rămas perplecși (FOTO)