Improvizație marca „Dorel”. Inspectorii de la RAR au rămas perplecși (FOTO)

„Viața bate filmul", cel puțin în cazul unui „Dorel" din Cluj, care a lăsat perplecși inspectorii de la Registrul Auto Român.

30 iun. 2022, 15:59

Situație halucinantă în Cluj. Un șofer „i-a dat gata” pe inspectorii Registrului Auto Român (RAR), după ce și-a legat roata de la mașină cu o funie.

Șoferul inconștient a preferat metoda „homemade”. În loc să utilizeze șuruburi, s-a decis să monteze o roată a mașinii sale cu ajutorul unei funii. Mai mult, a avut curajul de a se prezenta astfel la RAR, pentru o verificare, în vederea recuperării talonului.

Pe pagina oficială de Facebook a Registrului Auto Român (RAR) a fost relatat întregul episod.

„Este păcat să pui șurub acolo unde poți lega cu sârmă, spune o glumă celebră printre șoferi. Sârmă sau funie, am putea completa noi, după ce am văzut autovehiculul care s-a prezentat la RAR Cluj pentru redobândirea talonului reținut în trafic, culmea, pentru lipsa ITP.

Din păcate, această glumă a fost luată în serios de un bărbat care a legat cu câțiva metri de funie componente ale sistemelor vitale ale vehiculului.

Pe lista neconformităților se adaugă: nefuncționarea farurilor și luminilor pentru frânare, bara față compusă din bucăți prinse cu sârmă, joc în articulații și suspensii, anvelope de alte dimensiuni.

Le mulțumim colegilor de la Cluj care au scos de două ori din circulație această mașină, atât în urma controalelor în trafic, cât și după prezentarea la RAR.

Am putea spune că șoferul acestui autovehicul nu a primit nici măcar un capăt de ață de la colegii noștri…”, se arată pe pagina RAR.

 

Avertismentul RAR

 

Două din zece mașini care se prezintă la RAR au probleme de identificare, de la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/șasiu.

Registrul Auto Român (R.A.R) este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.