Bărbat din Bihor reținut, după ce a ucis câinele vecinului. O femeie, martoră la incident, i-a cerut să îi spânzure și pe ai ei

Un caz șocant de violență împotriva animalelor șochează România. Un bărbat din Bihor a fost reținut de autorități, după ce a ucis câinele unui vecin. De asemenea, el a mai spânzurat și alte două animale.

27 mart. 2024, 21:32
Bărbat din Bihor reținut, după ce a ucis câinele vecinului. O femeie, martoră la incident, i-a cerut să îi spânzure și pe ai ei
Bărbat din Bihor reținut, după ce a ucis câinele vecinului. O femeie, martoră la incident, i-a cerut să îi spânzure și pe ai ei

Un bărbat din localitatea Budoi, județul Bihor, a fost reţinut şi urmează să fie prezentat la Judecătoria Marghita, cu propunere de arestare preventivă, pentru uciderea a trei câini. O vecină a acestuia este și ea cercetată pentru instigare, după ce l-a plătit pe bărbat să îi omoare și ei câinii.

Citește și: Un câine s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc! Polițiștii au rămas șocați când au intrat în locuință

Bărbat din Bihor reținut, după ce a ucis trei câini

Fapta atroce a avul loc marți, iar primul câine ucis a fost cel al unui vecin, care i-a intrat în curte şi care, spune bărbatul, i-ar fi muşcat un porc. Bărbatul l-a lovit cu o lopată şi apoi l-a spânzurat de un copac, în grădină. O vecină în vârstă de 28 de ani, care a văzut fapta bărbatului, i-a oferit bani pentru a-i ucide și pe câinii ei de care voia să scape. Individul a acceptat și a omorât încă doi câini, tot prin spânzurare.

Cazul a fost reclamat la Biroul pentru Protecţia Animalelor miercuri dimineaţa, iar în scurt timp atât bărbatul de 55 ani cât şi femeia au fost ridicaţi pentru audieri, primul pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept, iar femeia pentru instigare.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cazul a fost reclamat la Biroul pentru Protecţia Animalelor miercuri dimineaţa, iar în scurt timp atât bărbatul de 55 ani cât şi vecina instigatoare au fost ridicaţi de oamenii legii pentru audieri, primul pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept, iar femeia pentru instigare.

În urma declarațiilor oferite, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore şi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita unde procurorii au decis să solicite arestarea lui. Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.

Citește și: Taxele locale reduse cu 200 de euro pentru persoanele care adoptă un câine. Ce este „bonusul pentru golirea canisei”