Un câine s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc! Polițiștii au rămas șocați când au intrat în locuință

Un eveniment ciudat a avut loc într-un cartier din Vulcan, județul Hunedoara. Oamenii dintr-un cartier de blocuri au sunat la 112 pentru că au fost martorii unui eveniment straniu. Ei au relatat că au văzut un câine care ar fi sărit de la etajul opt.

14 mart. 2024, 16:45
Un câine s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc! Polițiștii au rămas șocați când au intrat în locuință

Oamenii dintr-un cartier de blocuri au sunat la 112 pentru că au fost martorii unui eveniment inadmisibil. Aceștia au povestit oamenilor legii cum au văzut un câine care ar fi sărit de la etajul opt!

Citește și Mădălin Ionescu a izbucnit în lacrimi. Jurnalistul s-a confesat prietenilor virtuali: „Este foarte bolnav, are probleme mari cu inima”

Locatarii din cartierul Dallas din Vulcan, județul Hunedoara, au fost martorii unui eveniment tulburător. Un câine s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc de locuințe.

Oamenii au sunat joi, 14 martie 2024, la Serviciul de Urgențe 112, iar polițiștii au răspuns sesizării.

„Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vulcan, au intervenit pe raza municipiului Vulcan, ca urmare a unei sesizări privind faptul că într-un apartament situat pe strada Mihai Eminescu, din localitate, un bărbat aplica rele tratamente față de șase câini și mai multe pisici.

Sesizarea semnala și faptul că, înainte ca polițiștii să ajungă la fața locului, unul dintre câini a sărit pe fereastra apartamentului, situat la etajul al optulea, decedând”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt de al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

În locuința aflată la etajul opt, polițiștii l-au găsit pe proprietar, un bărbat de 71 de ani, care ținea câini și pisici fără a le acorda îngrijirea necesară.

Amendă de 9.000 de lei pentru proprietarul apartamentului

Bietele animale nu aveau nici măcar apă. Vecinii localnicului s-au plâns de mizeria și mirosurile provenite din locuința acestuia.

„Având în vedere condițiile insalubre și faptul că animalele nu beneficiau de hrană și apă în cantități suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale, polițiștii au dispus plasarea acestora în adăpostul aparținând unei asociații pentru protecția animalelor.

Față de deținătorul animalelor, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor”, a precizat Bogdan Nițu, reprezentantul IPJ Hunedoara.

Pensionarul din cartierul Dallas din Vulcan a fost amendat cu 9.000 de lei, potrivit Gorj.ro.

Citește și Româncă amendată cu 1.000 de lei, după ce a intrat cu bichonul într-un parc interzis animalelor. Ce au decis judecătorii în urma contestației

De asemenea, IPJ Hunedoara a sesizat și Direcția de Sănătate Publică în acest caz.