Bărbat din Cluj a insistat să se vaccineze pentru a treia oară. „Am făcut două doze, o vreau pe a treia, dar am spus asta la început”

Un bărbat de aproximativ 50 de ani din Cluj a mers să se vaccineze la un centru drive-trough și a insistat să i se administreze a treia doză. Medicii i-au explicat că acest lucru nu este posibil, schema acceptată în România fiind de două doze.

06 iul. 2021, 23:21
Bărbat din Cluj a insistat să se vaccineze pentru a treia oară. „Am făcut două doze, o vreau pe a treia, dar am spus asta la început”

Redăm mai jos povestea relatată pe pagina oficială de Facebook a campaniei de vaccinare din România, RO Vaccinare.

„A mai trecut o săptămână la Drive Through Cluj-Napoca. După căldurile din săptămâna precedentă a venit o vreme… capricioasă. Capricios e de fapt un cuvânt nefericit, sinonim cu surprinzător, și ceva toane plus o alterare de frumos și „nefrumos”. Săptămâna ce a trecut a adus cei mai frumoși nori, pe cerul Clujului, pe care i-am văzut în ultima decadă: nori nervoși, nori pufoși, nori voluptoși, gri, albaștri, albi… Și parca așa, cum au fost norii, au fost și oamenii… surprinzători.

Unii vin să se vaccineze cu gândul la vacanță, mai uită actele acasă, mai uită bunica acasă, pe care doresc să o aducă la rapel, din astea…

Unii însă exagerează cu dorința de vaccinare sau decid să amestece vaccinurile, stabilind ei propria schemă că așa au auzit la TV că se întâmplă în alte țări.

Zilele trecute ajunge în dreptul standului un domn, singur în mașină, cam la 50 de ani, amabil în prima faza. Dă buletinul și formularul medicului. Medicul îl întreabă dacă e rapel sau doza 1. El răspunde, a treia doza și zâmbește. Medicul zâmbește și el (credea că omul glumește, am stabilit că a fost o săptămână capricioasă). Sunt duse actele la verificat.

Din cort, Alex strigă: STOP, e vaccinat de doua ori.

Bărbatul zice:

– Am făcut două doze, vreau a treia, dar am spus asta la început.

Medicul îi spune că nu se pot administra trei doze, nu acum. Va fi clarificată a treia doză în perioada următoare, dar acum nu este posibil.

Pacientul insistă:

– Pot să aștept, în caz că vă rămân doze.

Medicul insistă și el:

-Nu e vorba că nu avem doze, dar nu se poate. Într-un final pleacă nervos să încerce în alta parte. Nu era convins că nu se poate.

Azi, în schema de vaccinare sunt permise maxim doua doze, dacă vaccinul este construit pe dozaj dublu, sau o singură doză dacă este vorba despre Johnson. Și, potrivit reglementărilor, nu se pot amesteca dozele de la producători diferiți”, se arată în mesajul postat de Ro Vaccinare.

Un bărbat din Botoșani s-a vaccinat cu a treia doză și o cerea și pe a patra: „M-am simțit bine. Mi-am revenit cu vederea”

Un caz asemănător s-a petrecut în luna mai, la Botoșani. Un bărbat a reușit să-i păcălească pe medici și să se vaccineze anti-Covid de trei ori.

Bărbatul în vârstă de 49 de an din Dorohoi, care a păcălit cadrele medicale, în așa fel încât să îi fie administrată o doză suplimentară de vaccin anti-COVID, a explicat de ce a recurs la acest gest și cum se simte după a treia doză.

Personalul a mers pe încredere și a verificat prea târziu în sistem CNP-ul pacientului. Bărbatul a fost ținut la spital câteva ore pentru monitorizare și evaluat psihiatric.

“După a doua doză parcă nu m-am simțit în apele mele. L-am făcut și pe al treilea și mă simt mult mai bine. Mi-am mai revenit un pic și cu vederea, dar și cu altele pe partea de corp. Vederea era mai în ceață, picioarele mă mai lăsau, dar acum sunt mai bine. De asta am cerut și a patra doză.”, a spus bărbatul din Dorohoi la Pro TV, care este anchetat înainte de a ajunge şi la a patra doză de Pfizer.