Un bărbat din Iaşi a murit după ce a fost înţepat de ţânţari: a contactat virusul West Nile

Un pensionar a murit după ce a fost infectat în urma pişcăturii de ţânţar. Bărbatul, din Podu Iloaiei, Iaşi, a contactat astfel virusul West Nile, decedând după două săptămâni în care a stat internat la "Infecţioase". Alte patru persoane din judeţ sunt înregistrate oficial cu acelaşi virus, după înţepături de ţânţari.

RomaniaTV.net
18 oct. 2016, 06:53
Un bărbat din Iaşi a murit după ce a fost înţepat de ţânţari: a contactat virusul West Nile

Infecţia cu virusul West Nile, transmis prin înţepătură de ţânţar, a făcut prima victimă în judeţ. Un bărbat din Podu Iloaiei şi-a pierdut viaţa după două săptămâni de tratament şi supraveghere la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Paras­cheva” din Iaşi. Potrivit unui raport emis săptămâna trecută de Institutul Naţional de Sănătate Publică, judeţul Iaşi se află pe poziţia a cincea din 21 de judeţe în care au fost înregistrate cazuri de infecţie cu virusului West Nile.

Po­trivit medicului infecţionist Mihnea Hurmuzache, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase, pa­cien­tul a fost internat timp de două săptămâni. „Bolnavul a fost supra­vegheat şi ţinut sub tratament mai bine de zece zile. Pacientul a ajuns în spital cu simptome neurologice asociate cu febră. Diagnosticul de in­fecţie cu virus West Nile a fost confirmat ulterior. Virusul este transmis omului printr-un vector, respectiv prin înţepătura unui ţân­ţar. Din păcate, evoluţia nu a fost cea mai bună, pacientul fiind şi uşor hipertensiv”, a explicat medi­cul.

Potrivit specialistului, infecţia cu virus West Nile evoluează diferit de la o persoană la alta. „Ceilalţi pacienţi, cu vârste peste 60 de ani, au reacţionat altfel la infecţie, fiind externaţi vindecaţi. În cazul soldat cu deces, vorbim de un organism care la o anumită vârstă nu a reuşit să treacă peste complicaţii. În orice caz, numărul de îmbolnăviri înre­gistrate nu ne îngrijorează, pentru că nu vorbim de un număr mai mare decât în alţi ani. Trebuie precizat că nu există un tratament specific de prevenire a îmbolnăvirilor determinate de acest virus. Pentru cazurile severe spitalizate, pacienţii primesc tratament simptomatic şi suportiv”, a mai completat dr. Mih­nea Hurmuzache, citat de Ziarul de Iaşi.