Bărbat din Neamţ, diagnosticat cu o boală rară provocată de un virus care a stârnit panică în China.Turiştii care merg la munte sunt în pericol

Un bărbat din judeţul Neamţ a fost diagnosticat cu o boală rară provocată de un virus periculos. Medicii avertizează că cei care locuiesc sau care merg în vacanţă în zona de munte sunt cei mai expuşi.

21 iul. 2021, 12:02
Bărbat din Neamţ, diagnosticat cu o boală rară provocată de un virus care a stârnit panică în China.Turiştii care merg la munte sunt în pericol
Bărbat din Neamţ, diagnosticat cu o boală rară provocată de un virus care a stârnit panică în China.Turiştii care merg la munte sunt în pericol

Bărbat din Neamţ, diagnosticat cu o boală rară provocată de un virus periculos. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 72 de ani, care locuieşte în zona de munte, respectiv în comuna Ceahlău din judeţul Neamţ.

Bărbat din Neamţ, diagnosticat cu o boală rară provocată de un virus periculos

Citeşte şi Un nou virus şi-a făcut apariţia în China! Un bărbat a fost testat pozitiv cu HANTAVIRUS după ce a murit în autobuz

În urma analizelor efectuate de medicii de la Spitalul Parhon din Iaşi s-a constatat că acesta era infectat cu hantavirus. Acesta este transmis de rozătoarele sălbatice şi provoacă febră hemoragică cu sindrom renal, potrivit Digi24.

Din păcate, starea de sănătate a bărbatului în vârstă de 72 de ani este una gravă, deoarece are insuficienţă renală şi hepatică. Medicii i-au făcut dializă, însă viaţa acestuia este în continuare în pericol.

Potrivit medicilor, 80-90% din astfel de cazuri evoluează favorabil dacă sunt tratate la timp. Perioada de convalescență este lungă, de aproximativ 6 luni.

Ce este Hantavirusul şi cum se manifestă infecţia cu hantavirus

Hantavirusul este un virus care se găseşte la rozătoare precum șoarecii și șobolanii. Oamenii pot contracta virusul venind în contact cu excremente de rozătoare infectate, urină, salivă și materiale de cuibărit și, de asemenea, poate fi răspândit de la persoană la persoană.

Infecția cu hantavirus se manifestă prin febră foarte mare, hemoragii puternice, tensiune scăzută, dureri lombare și abdominale puternice. Medicii spun că cei mai expuşi la infectarea cu hantavirus sunt persoanele care locuiesc în zona de munte, în apropierea pădurilor. De asemenea, în pericol sunt şi cei care ales să-şi petreacă vacanţa la munte.

Oamenii se pot infecta cu hantavirus în urma consumului de apă din surse nesigure, dacă aceasta a fost contaminată de rozătare sălbatice. Începând din 2008, medicii de la Spitalul Parhon din Iași au tratat aproximativ 30 de infecții cu hantavirus. Cel mai recent caz fusese diagnosticat în 2019.

Reamintim că un bărbat din China a murit într-un autobuz din China în timp ce se ducea la muncă. Acesta a fost testat pozitiv cu un virus mai fatal decât COVID-19, care prezintă simptome similare, numit hantavirus.

Citeşte şi Adina Alberts aruncă bomba: „Pandemia de coronavirus mai durează cam patru ani”