Adina Alberts aruncă bomba: „Pandemia de coronavirus mai durează cam patru ani”

În ultimul timp au apărut tot mai multe discuții referitoare la administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid, la care Pfizer și BioNtech lucrează deja.

20 iul. 2021, 21:52
Adina Alberts aruncă bomba: „Pandemia de coronavirus mai durează cam patru ani”

E vorba de un vaccin împotriva variantei Delta a COVID a cărui eficiență urmează să fie testată în curând.

Pfizer a început să lucreze la un vaccin ușor modificat astfel încât să fie eficient pentru tulpinile noi. Acesta ar fi motivul pentru care se vorbește despre a treia doză. Probabil și celelalte companii vor lucra la modificarea vaccinului”, a declarat Adina Alberts la RomâniaTv.

Adina Alberts explică ce o să facă România cu dozele deja existente

„Nu știu dacă se va reuși să fie vândute sau donate. ele expiră foarte rapid, următoarele probabil vor modificate. nu știu dacă pfizer a reușit să modifice atât de rapid dozele. Tot timpul vor fi vaccinuri care vor suferi modificări ușoare”, a mai spus medicul.

Adina Alberts a mai dezvăluit că „pandemia mai durează cam patru ani”. „Dacă calculăm dozele comandate, cam așa iese”, a explicat ea.

Medicul Adrian Marinescu, despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin: „Probabil va apărea destul de repede. Varianta Delta ne interesează foarte mult, apropo de impact”

Adrian Marinescu

, medic la Institutul Matei Balş, a anunţat că românii se vor putea vaccina din toamnă cu cea de-a treia doză, la care Pfizer şi BioNtech lucrează deja.

„Probabil că o să apară destul de repede. Aș face următoarea precizare. Cu o eficiență mai mare, pentru că și variantele actuale de vaccin pot fi folosite cu brio. E vorba de a crește componentele legate de eficiență și de altfel, știți bine că toate companiile producătoare, încă de la început au spus că, la un moment dat, va fi un update care se referă la exact la noile mutații. Acum vorbim de varianta Delta că ne interesează foarte tare, apropo de impact. Cât de probabil este ca această doză să fie de făcut peste tot în lume, inclusiv în România?

De ce? Pentru că vorbim de variante noi și în plus venim și cu o stabilitate mai mare legată de imunitate. Nu ar fi neapărat o problemă legată de doze, eu m-aș gândi, cum ne pregătim pentru situația mai grea și cum reușim să rămânem echilibrați și cu calm, așa cum cred că am făcut în toată pandemia, sau așa trebuia. Să ne gândim că nu contează numărul de infectări. Până la urmă, ne interesează dacă sunt cazuri severe și care presupun spitalizare”, a anunţat Adrian Marinescu, director medical Institutul „Victor Babeş” Bucureşti, la Antena 3.