Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Nou caz „George Floyd”

Un bărbat din Piteşti a murit la scurt timp după ce poliţiştii l-ar fi dat cu capul de astfalt. Mai mult, potrivit martorilor, oamenii legii i-ar fi pus picioarele pe cap. Totul ar fi început în momentul după ce bărbatul ar fi refuzat să iasă dintr-un local cumprins de flăcări.

16 apr. 2021, 18:00
Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Nou caz „George Floyd”
Bărbat din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Nou caz "George Floyd"

UPDATE:

Anchetă de amploare în cazul unui bărbat din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă în urma incidentului produs, vineri, într-un restaurant din Piteşti unde un bărbat a murit după ce a fost evacuat cu forţa de poliţişti dintr-o zonă pe care refuza să o părăsească, conform News.ro.

Surse judiciare au precizat că bărbatul care a murit după ce a fost pus la pământ de poliţişti era bolnav cronic, suferind de mai multe afecţiuni. El se afla pe terasa unui restaurant din zona vechii autogări din Piteşti, în momentul în care i s-a cerut să părăsească zona deoarece în bucătăria localului izbucnise un incendiu. Omul a devenit recalcitrant şi a refuzat să plece.

În imaginile surprinse de martori se vede cum cum bărbatul de 63 de ani a fost pus la pământ, iar cineva i se adresează: „Du-te, mă şi stai colo jos! Hai, dă-i drumul! Că nu stau de tine! Dă-te-n morţii mă-tii de nesimţit!”.

Bărbat din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Reacţia lui Lucian Bode

Ministrul de Interne a declarat că a fost deschisă o anchetă în cazul de la Piteşti, unde un bărbat a murit după ce a făcut stop cardio-respirator în timp ce era evacuat de pe o terasă, în timpul unui incendiu.

„Am primit şi o veste care m-a întristat, şi anume tragedia de la Piteşti pentru că, pentru mine, ca ministru al MAI, când moare un om în timpul unei intervenţii a ISU, Poliţie, Jandarmerie, structurile noastre, este cu adevărat o tragedie. Ştiu ce s-a întâmplat acolo, în timp ce asigurau intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la un incendiu, poliţiştii de la Secţia 2 de Poliţie Piteşti au încercat să încătuşeze un bărbat în vârstă de 63 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alccolice, care refuza să părăsească locaţia şi devenise recalcitrant”, a afirmat Bode.

Lucian Bode a precizat că anchetatorii vor stabili cine se face vinovat de moartea bărbatului.

„Din păcate, bărbatul de 63 de ani a intrat în stop cardiorespirator şi, cu toată intervenţia echipajului de ambulanţă de la faţa locului, a decedat. Ancheta e preluată de către un procuror şi sunt convins că se va face urgent lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea acestui om, indiferent de cum s-ar fi comportat el, pentru că eu de fiecare dată tututor angajaţilor MAI le cer să acţioneze cu calm şi responsabilitate”, a mai precizat ministrul Afacerilor Interne.

Bărbat din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti

Citeşte şi Noi imagini cutremurătoare din timpul arestării lui George Floyd, care a dus la moartea sa: „Vă rog să nu mă împuşcaţi, tocmai mi-am pierdut mama” VIDEO

Un incendiu a izbucnit la bucatăria terasei în care se afla bărbatul în vârstă de 63 de ani. Chelneriţa a reuşit să iasă la timp din local şi a cerut ajutorul unui echipaj de Poliţie care trecea prin zonă. Unul dintre poliţişti a încercat să stingă flăcările cu ajutorul unui extinctor, în timp ce ceilalţi membri ai echipajului au încercat să-l scoată pe bărbatul în vârstă de 63 de ani de pe terasă, potrivit Antena 3. 

Potrivit martorilor, acesta ar fi devenit recalcitrant, moment în care poliţiştii au început să-l brucheze. Bărbatul ar fi fost imobilizat, pus la pământ, după care i s-ar fi pus piciorul pe gât. Alţi martori povestesc faptul că, de fapt, bărbatul s-ar fi împiedicat şi ar fi căzut singur.

Chelneriţa spune că acesta nu ar fi comandat alcool, ci doar o apă minerală. Se pare că bărbatul suferea de mai multe afecţiuni medicale grave, iar decesul ar fi survenit în urma unui stop cardio-respirator.

IPJ Argeş anunţă că în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă. Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Citeşte şi Ce s-a întâmplat cu George Floyd, cu câteva minute înainte să moară? Imaginile surprinse de poliţişti au fost făcute publice