Ce s-a întâmplat cu George Floyd, cu câteva minute înainte să moară? Imaginile surprinse de poliţişti au fost făcute publice

Daily Mail a publicat, luni, părţi din filmările realizate de camerele a doi dintre poliţiştii implicaţi în arestarea lui Floyd pe 25 mai, informează Mediafax, după ce un judecător al comitatului Hennepin, le-a permis, luna trecută, jurnaliştilor şi membrilor publicului să vizualizeze filmările.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 04:59
Ce s-a întâmplat cu George Floyd, cu câteva minute înainte să moară? Imaginile surprinse de poliţişti au fost făcute publice

Acum, o instanţă din Minnesota investighează modul în care publicaţia britanică Daily Mail a obţinut acest imagini. 

Daily Mail scrie că imaginile au fost primite pe surse şi au fost filmate de pe un ecran de calculator.

Video-ul surprinde aproximativ 10 minute din filmarea realizată de camera fostului ofiţer Thomas Lane şi aproximativ 18 minute din cea realizată de fostul poliţist J. Kueng.

În imaginile publicate, se poate vedea cum unul dintre poliţişti îl ameninţă pe Floyd cu pistolul, în timp ce bărbatul de culoare îi imploră pe oamenii legii să nu îl împuşte.

Purtătorul de cuvânt al Curţii districtuale din Hennepin, Spenser Bickett, a declarat pentru Star Tribune că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cum au ajuns imaginile în posesia publicaţiei britanice.

Citeşte şi: „Mişcarea Boogaloo” este organizaţia americană care sprijină declanşarea unui al doilea război civil

George Floyd striga în repetate rânduri că nu poate să respire

Fostul ofiţer de poliţie acuzat de moartea lui George Floyd i-a spus acestuia să nu mai strige ca să facă economie de aer, în timp ce stătea cu genunchiul pe gâtul lui, conform transcrierii înregistrării realizate de camera video portabilă a poliţistului, făcută publică miercuri, transmite BBC.

Bărbatul neînarmat a spus în repetate rânduri poliţiştilor că nu poate să respire şi, la un moment dat, simţind că i se apropie sfârşitul, şi-a strigat mama şi i-a spus să le transmită copiilor săi că îi iubeşte.

Mamă, te iubesc. Spune-le copiilor mei că îi iubesc. Sunt mort„, spune Floyd pe parcursul celor aproape nouă minute în care poliţistul îl ţintuieşte la pământ, înainte să-şi dea ultima suflare.

Bărbatul de 46 de ani repetă de peste 20 de ori că nu poate să respire, în înregistrarea prezentată miercuri la tribunalul din Minneapolis.

Nu mai pot. Am claustrofobie. Mă doare stomacul. Mă doare gâtul. Mă doare totul. Vreau apă, ceva, vă rog. Vă rog? Nu pot să respir dle poliţist. Mă omori, omule„, repetă Floyd.

Derek Chauvin, ofiţerul îngenuncheat peste Floyd, replică: „Atunci nu mai vorbi, nu mai ţipa, vorbitul consumă al naibii de mult oxigen„.