Bărbat din Timișoara, snopit în bătaie cu pumnii și picioarele de un controlor, pentru că circula fără bilet VIDEO

Un bărbat din Timișoara a fost lovit cu o brutalitate greu de imaginat de către un controlor, deoarece pasagerul a circulat fără bilet.

24 sept. 2021, 15:26
Bărbat din Timișoara, snopit în bătaie cu pumnii și picioarele de un controlor, pentru că circula fără bilet VIDEO

Un bărbat din Timișoara a fost luat la bătaie cu pumnii și picioarele de către un controlor, deoarec pasagerul a făcut greșeala să circule fără bilet.

O femeie, care a filmat întreaga scenă, a fost bruscată. Deși incidentul a avut loc acum câteva luni, imaginile au fost făcute publice abia recent.

Victimele agresate s-au adresat organelor de poliție, care au întocmit plângeri penale. Poliţiştii şi societatea de transport public au anchetat cazul.

În urma cercetărilor a reieșit că unul dintre controlorii agresivi nu era la prima abatere și a fost concediat. Pe celălalt, superiorii l-au mutat pe un alt post, unde nu mai are contact cu publicul, relatează Observator.

Un bărbat l-a ucis pe angajatul unei benzinării, din cauză că acesta i-a cerut să poarte mască

Atacatorul – un bărbat

în vârstă de 49 de ani, originar din Idar-Oberstein, care a anunţat după arestare că nu respectă restricţiile împotriva Covid-19 din Germania – a fost plasat în detenţie provizorie.

Totul a început după ce angajatul benzinăriei – un student – a refuzat să încaseze banii acestui client, care dorea să cumpere un pachet de bere, pentru că acesta din urmă nu purta mască de protecţie. Nervos, bărbatul în vârstă de 49 de ani a plecat şi a lăsat berea pe tejghea. El s-a întors, o oră şi jumătate mai târziu, de această dată cu o mască, pe care şi-a scos-o în faţa tejghelei, pentru a-l face pe casier să reacţioneze, scrie Reuters.

După ce studentul i-a cerut să poarte masca, clientul a scos un revolver din buzunar şi a tras în student, care a murit pe loc, precizează poliţia. Suspectul s-a prezentat a doua zi la postul local de poliţie.

Acuzatul a declarat poliţiei că se simte ”încolţit” de măsurile împotriva pandemiei, pe care le consideră o ”atingere tot mai mare la adresa drepturilor sale” şi că ”nu a văzut altă soluţie”, a declarat procurorul Kai Fuhrmann. Anchetatorii au percheziţionat, apoi, apartamentul acuzatului, în care au găsit arma crimei şi alte arme de foc şi muniţie.

Ministrul german al Agriculturii Julia Klöckner, din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) al Angelei Merkel, originar din regiune, a denunţat această crimă drept ”şocantă”. O reprezentantă a Verzilor (ecologişti), Katrin Göring-Eckardt, s-a declarat, într-un mesaj postat pe Twitter, ”profund zguduită” de această crimă care, în opinia sa, este ”rezultatul crud al urii”.

Poliţia nu a precizat dacă bărbatul se consideră membru al mişcării ”Querdenker” (”Liberi cugetători”), care s-a impus drept principala voce critică a restricţiilor sanitare impuse în Germania împotriva luptei împotriva Covid-19.

Serviciile germane de informaţii interne anunţau, în aprilie, că plasează membri ai Querdenker sub supraveghere, suspecaţi de legături cu extrema dreaptă.