Crimă şocantă în Germania. Un bărbat l-a ucis pe angajatul unei benzinării, din cauză că acesta i-a cerut să poarte mască

Uciderea unui tânăr de 20 de ani, angajat al unei benzinării, împuşcat de un client căruia a refuzat să-i încaseze cumpărăturile din cauză că nu purta mască, a provocat reacţii puternice în Germania.

22 sept. 2021, 09:22
Crimă şocantă în Germania. Un bărbat l-a ucis pe angajatul unei benzinării, din cauză că acesta i-a cerut să poarte mască

Atacatorul – un bărbat în vârstă de 49 de ani, originar din Idar-Oberstein, care a anunţat după arestare că nu respectă restricţiile împotriva Covid-19 din Germania – a fost plasat în detenţie provizorie.

Totul a început după ce angajatul benzinăriei – un student – a refuzat să încaseze banii acestui client, care dorea să cumpere un pachet de bere, pentru că acesta din urmă nu purta mască de protecţie. Nervos, bărbatul în vârstă de 49 de ani a plecat şi a lăsat berea pe tejghea. El s-a întors, o oră şi jumătate mai târziu, de această dată cu o mască, pe care şi-a scos-o în faţa tejghelei, pentru a-l face pe casier să reacţioneze, scrie Reuters.

Citeşte şi Adela Popescu, nevoită să poarte mască în casă după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19: „Picam pe jos. Te deprimă boala asta”

După ce studentul i-a cerut să poarte masca, clientul a scos un revolver din buzunar şi a tras în student, care a murit pe loc, precizează poliţia. Suspectul s-a prezentat a doua zi la postul local de poliţie.

Acuzatul a declarat poliţiei că se simte ”încolţit” de măsurile împotriva pandemiei, pe care le consideră o ”atingere tot mai mare la adresa drepturilor sale” şi că ”nu a văzut altă soluţie”, a declarat procurorul Kai Fuhrmann. Anchetatorii au percheziţionat, apoi, apartamentul acuzatului, în care au găsit arma crimei şi alte arme de foc şi muniţie.

Ministrul german al Agriculturii Julia Klöckner, din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) al Angelei Merkel, originar din regiune, a denunţat această crimă drept ”şocantă”. O reprezentantă a Verzilor (ecologişti), Katrin Göring-Eckardt, s-a declarat, într-un mesaj postat pe Twitter, ”profund zguduită” de această crimă care, în opinia sa, este ”rezultatul crud al urii”.

Citeşte şi Restricţii Covid. Masca ar putea redeveni obligatorie în spaţiile deschise aglomerate

Poliţia nu a precizat dacă bărbatul se consideră membru al mişcării ”Querdenker” (”Liberi cugetători”), care s-a impus drept principala voce critică a restricţiilor sanitare impuse în Germania împotriva luptei împotriva Covid-19.

Serviciile germane de informaţii interne anunţau, în aprilie, că plasează membri ai Querdenker sub supraveghere, suspecaţi de legături cu extrema dreaptă.