Bărbat dispărut în Masivul Parâng, unde este pericol de avalanşe

Salvamontiştii şi jandarmii montani din judeţul Hunedoara caută un bărbat de 45 de ani care a dispărut, în urmă cu câteva zile, în Masivul Parâng. În zonă este pericol de producere a unor avalanşe.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 15:29
Bărbat dispărut în Masivul Parâng, unde este pericol de avalanşe

Potrivit şefului Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, bărbatul dat dispărut trebuia să ajungă, luni, la o stână din zona Valea Izvorului, în Masivul Parâng, situată la cota 1.100, însă familia nu a mai putut lua legătura cu el, astfel că joi a alertat autorităţile, informează Mediafax.

Salvatorii montani cred că acesta s-a rătăcit din cauza viscolului şi spun că acţiunea este una dintre cele mai dificile avute în ultima perioadă. „Operaţiunea de căutare este deosebit de dificilă. Riscul de avalanşe în zonă a crescut la patru, pe o scară de la unu la cinci, după ce a nins mult, iar stratul de zăpadă depăşeşte în zonă un metru şi jumătate şi nu a făcut aderenţa cu stratul mai vechi de gheaţă şi zăpadă”, a declarat Bodean.

El a menţionat că familia persoanei dispărute ajută la operaţiunile de căutare. „Mai multe echipe de jandarmi montani şi salvamontişti au plecat pe două trasee diferite în căutarea bărbatului. Alături de salvatori au fost şi fratele şi unchiul dispărutului. Nimeni nu poate spune dacă bărbatul mai este în viaţă sau nu, deşi telefonul său sună în continuare fără răspuns. Acţiunile de căutare au început joi dimineaţă şi au fost oprite în cursul nopţii trecute, din cauza întunericului, şi au fost reluate în cursul zilei de vineri”, a explicat Bodean.

Bărbatul dispărut are 45 de ani şi este din Petrila.