Bărbat evadat dintr-o închisoare din Spania, prins de poliţişti în Bistrița-Năsăud

Un bărbat, evadat în urmă cu 4 ani, dintr-o închisoare din Spania, a fost prins de polițiști în Sărata, județul Bistrița-Năsăud. Acesta a fost condamnat la peste 9 ani de închisoare, pentru două tâlhării şi trafic de droguri şi mai avea peste 3 ani de executat. Bărbatul a fost arestat preventiv, până la predarea către autoritățile din Spania.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 08:42
Bărbat evadat dintr-o închisoare din Spania, prins de poliţişti în Bistrița-Năsăud

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat, în localitatea Sărata, un bărbat, de 39 de ani, cetățean spaniol, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la 9 ani, 6 luni și 15 zile de închisoare pentru comiterea a 2 tâlhării săvârșite cu amenințări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire și trafic de substanțe narcotice care nu provoacă daune grave sănătății.

În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de 3 ani, 2 luni și 17 zile de închisoare.

La data de 31 octombrie 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar, ulterior, la data de 1 noiembrie, a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile.