Bărbat găsit împuşcat în cap într-o unitate militară din Braşov

Un bărbat a fost găsit împuşcat în zona capului, la o unitate militară din Ghimbav, judeţul Braşov. Medicii de pe Ambulanţă nu au mai putut face nimic pentru el. Parchetul militar Braşov a deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs decesul militarului de la Ghimbav şi, de asemenea, la nivelul unităţii militare s-a constituit o comisie de cercetare internă, a informat duminică MApN.

RomaniaTV.net
30 sept. 2018, 07:57

Bărbatul găsit mort duminică dimineaţă într-un birou al unităţii militare din Ghimbav este maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru, din cadrul Batalionului 206 Artilerie Antiaeriană „General Mihail Lăcătuşu” de la Ghimbav, Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Braşov. Cadavrul său a fost găsit duminică, în jurul orei 10,00, la ieşirea din serviciul de zi pe punctul de acces în unitate, de către ofiţerul de serviciu pe unitate, care a aplicat de urgenţă procedurile cerute în această situaţie.

Astfel, a fost anunţat serviciul de ambulanţă la numărul unic 112, iar o echipă medicală s-a prezentat la locul incidentului şi a constatat că militarul a decedat în urma unei plăgi prin împuşcare în zona tâmplei, se arată într-un comunicat transmis de MApN.

„La faţa locului a fost trimis un echipaj cu medic, care a găsit un bărbat de aproximativ 50 de ani, ce avea o plagă împuşcată în zona capului, în partea occipitală stângă. Leziunile au fost incompatibile cu viaţa, fiind constatat decesul”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Braşov, Zsigmond David Levente.

De asemenea, a fost informat, conform procedurilor legale, Parchetul militar Braşov, care a deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor producerii evenimentului. Totodată, la nivelul unităţii militare s-a constituit o comisie de cercetare internă.

Maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru avea 48 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Militarul era angajat al batalionului din anul 2008 şi în Ministerului Apărării Naţionale din anul 1992. Militarul nu avea misiuni în teatrele de operaţii, iar la ultimul control psihologic din luna iulie a acestui an a fost declarat apt.