Bărbatul care s-a aventurat pe Jepii Mici din Masivul Bucegi a fost găsit mort de către salvamontişti

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost găsit, sâmbătă, pe Jepii Mici din Masivul Bucegi, el aflându-se în stare gravă, salvamontiștii plecând pe munte pentru recuperarea acestuia.

RomaniaTV.net
07 oct. 2017, 09:45
Bărbatul care s-a aventurat pe Jepii Mici din Masivul Bucegi a fost găsit mort de către salvamontişti

Potrivit Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, la numărul unic de urgență 112 a fost primit un apel prin care se anunța faptul că pe Jepii Mici a fost găsit un bărbat de aproximativ 50 de ani care se află în comă și posibil în hipotermie.

Când salvamontiştii din Buşteni au ajuns la acesta, l-au găsit mort. ”Durează două-trei ore până îl coboară la telecabină”, a informat Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că intervenţia a fost deosebit de dificilă din cauza zăpezii şi a viscolului. ”Vizibilitatea este extrem de redusă, abia se vede intrarea în cabană. Nici nu ştiu dacă ne mai putem întoarce la refugiu”, a spus Haiduc.

Echipajele Serviciului Salvamont Bușteni au plecat pe munte pentru recuperarea acestuia, intervenția fiind una dificilă din cauza vântului puternic, a viscolului și a vizibilității extrem de scăzute. Viteza vântului în regiune poate atinge şi 100 de kilometrii pe oră.

Citeşte şi O turistă, recuperată de salvamontişti după ce a căzut într-o prăpastie în apropierea Cascadei Urlătoarea VIDEO

Cel mai probabil, bărbatul a fi intrat în hipotermie. Nu se știe deocamdată cât a zăcut bărbatul  bărbatul aflat în stare critică pe traseul de munte. La capătul traseului, un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanta Prahova așteaptă ca salvamontiștii sa il coboare pe bărbat.

Zona de munte a județului Prahova este sub avertizare Cod portocaliu de vreme rea. Salvamontiștii le recomandă iubitorilor muntelui să nu se aventureze pe traseele din Bucegi, întrucât își pun viața în pericol.