Un BĂRBAT INVALID, batjocorit de stat. Este obligat să înapoieze pensia din ultimii ani

Publicat: Luni, 20 Mai 2013 23:32 // Actualizat: Marţi, 21 Mai 2013 09:33 // Sursa: RTV.net

Trebuie să plătescă o avere din cauza unui funcţionar public. Este vorba de un bărbat cu handicap din Galaţi care s-a trezit că trebuie să dea înapoi statului pensia pe ultimii ani. În total, 66.000 de lei. Totul dintr-o greşeală a unui funcţionar care i-a stabilit gresit drepturile.

Foto: rtv.net

Ionel Cazacu are 55 de ani şi a lucrat multă vreme ca tinichigiu auto, însă în 2006 a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. Doi ani a primit pensie de invaliditate, apoi a cerut pensionarea anticipată. I-a fost aprobată solicitarea, numai că, acum, s-a trezit că nu avea acest drept şi că trebuie să înapoieze banii. Aproape 66.000 de lei, atât trebuie să dea înapoi statului. Bărbatul invalid susţine că nu are nicio vină că a încasat suma şi că funcţionarii care au dat decizia de pensionare sunt de vină.

"Eu am întrebat dacă pot, ei mi-au dat drepturile astea. I-am cheltuit, eu nu am ştiut că nu-i dreptul ăsta. Dacă nu am fost în regulă, de ce mi-au dat? De ce nu m-au lăsat pe caz de boală, nu trebuia să dau banii ăştia înapoi", a spus Ionel Cazacu.

Funcţionarul care a greşit va fi cercetat de superiori, însă banii vor fi achitaţi de pensionar.

"Temeiul legal şi textul de lege prevede că suma care trebuie recuperată se recuperează de la persoana care a încasat-o nelegal. Nu a spus nimeni că a falsificat acte, numai că actul nu îndeplinea condiţiile legale", a declarat Nicolae Sburlea, director adjunct Casa de Pensii Galaţi.

Potrivit România TV, bărbatul a contestat somaţia Casei de Pensii în instanţă.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
barbat cu handicat batjocorit de stat Casa de Pensii invalid pensia tinichigiu auto
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mai 10:10
Răspunde | Votează email 0 email
D.D.
Bine frate, dar "functionarii" astia care fac numai tampenii, de ce nu patesc niciodata nimic? Toti semi-analfabetii si toate nevestele sunt angajate "functionari" , fac numai tampenii si nu sunt sanctionati?
1
EUR
4.7800
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H