Turist căzut de pe o stâncă, de la 30 de metri înălţime, găsit mort de salvamontişti

Un turist care a căzut, luni, de pe o stâncă, de la o înălţime de 30 de metri, în zona Piatra Secuiului din judeţul Alba, a fost găsit mort de echipele de salvamontişti, fiind vorba despre un adolescent în vârstă de 16 ani din Ungaria.

15 iul. 2013, 10:46
Turist căzut de pe o stâncă, de la 30 de metri înălţime, găsit mort de salvamontişti

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Alba, băiatul se afla împreună cu familia într-o drumeţie montană în zona Piatra Secuiului, iar cel mai probabil din neatenţie a alunecat de pe o stâncă şi a căzut de la o înălţime de aproape 30 de metri.

El a fost găsit mort într-o prăpastie, pentru recuperarea şi transportul corpului băiatului fiind nevoie de intervenţia salvamontiştilor din Alba deoarece zona este greu accesibilă.

Salvamontiştii din Alba au fost mobilizaţi, luni, pentru salvarea unei persoane care a căzut de pe o stâncă, de la o înălţime de aproape 30 de metri, în zona Piatra Secuiului din localitatea Rimetea, victima fiind inconştientă.

Incidentul a fost anunţat la 112 de o femeie care însoţea victima, iar în prima fază nu se cunoşteau detalii despre identitatea victimei sau despre modul în care aceasta a căzut de pe stâncă.

Zona Piatra Secuiului din localitatea Rimetea este o zonă muntoasă extrem de abruptă, căutată de turişti în special pentru escaladare sau zboruri cu parapanta.