Bărbat infectat cu covid, mort din cauza unei supradoze de Paracetamol

Un bărbat din Botoşani a murit din cauza unei supradoze de Paracetamol. Acesta era infectat cu coronavirus şi se trata singur, acasă. Din păcate, ficatul i-a fost afectat din cauza excesului de pastile.

17 feb. 2021, 12:49
Bărbat infectat cu covid, mort din cauza unei supradoze de Paracetamol
Bărbat mort din cauza unei supradoze de Paracetamol. Încerca să se trateze singur de coronavirus

Bărbat infectat cu covid, mort din cauza unei supradoze de Paracetamol. Pastilele cu ajutorul cărora spera să scape de coronavirus i-au fost fatale.

Bărbat infectat cu covid, mort din cauza unei supradoze de Paracetamol

Bărbatul şi-a distrus ficatul deoarece a luat mai multe pastile decât putea suporta organismul într-un interval de 24 de ore. Starea sa era una gravă în momentul în care a chemat ambulanţa.

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de Oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani, potrivit monitorulbt.ro.  

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital, starea sa de sănătate fiind una critică. După doar 24 de ore de la internare, pacientul a suferit o insuficiență de organe şi a intrat în stop cardio respirator.

Citeşte şi Expert OMS: „Coronavirusul care cauzează COVID-19 este posibil să nu fi apărut în China”

Potrivit specialiştilor, doza maximă pe care o poate suporta organismul este de 4.000 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore. Bărbatul luase timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame.

„Unora le este frică să vină la spital. Boala nu o poţi păcăli. Dacă e să ai Covid, ai şi acasă şi la spital. Asociază spitalul cu forme grave de boală şi spun că vor să stea acasă. Unii nu cred în Covid, alţii se tratează acasă şi când văd că nu se mai poate vin, se testează, ies pozitivi şi deja evoluţia este nefavorabilă”, a explicat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Aceasta a mai precizat că este necesar ca pacienţii cu simptome să se prezinte la spital pentru a fi supuşi unui set specific de analize, care să determine gravitatea afectării pulmonare.

Citeşte şi O nouă tulpină a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie. Imunizarea dată de vaccin ar putea fi minimă în cazul acesteia

„Automedicaţia este total greşită. Dacă există nişte investigaţii minime, o rază, o analiză, de la care să pornească un tratament, evoluţia este mult mai bună”, a mai spus şefa DSP.


loading...