Bărbat mort după ce zeci de spitale l-au refuzat. Cele 43 de unităţi spitaliceşti erau pline de bolnavi Covid-19

Un american din Alabama a murit cu trei zile înainte de a împlini 74 de ani, după ce nu mai puţin de 43 de spitale i-au refuzat internarea. Secţiile de Terapie Intensivă ale respectivelor unităţi spitaliceşti erau pline de pacienţi COVID.

13 sept. 2021, 15:56
Bărbat mort după ce zeci de spitale l-au refuzat. Cele 43 de unităţi spitaliceşti erau pline de bolnavi Covid-19

Bărbat mort după ce zeci de spitale l-au refuzat. După decesul lui Ray Martin DeMonia, familia a făcut apel ca oamenii să se vaccineze anti-Covid-19, astfel încât să ușureze presiunea asupra sistemului de sănătate și să elibereze resurse pentru persoanele care se confruntă cu alte afecţiuni decât COVID.

Potrivit familiei, bărbatul din Alabama a suferit un atac de cord la sfârșitul lunii trecute și ar fi necesitat tratament în secţia de Terapie Intensivă. Nu a reuşit, însă, să găsească niciun loc liber în niciunul dintre cele 43 de spitale din trei state. În cele din urmă, i s-a găsit un loc la Spitalul Fundației Rush din Meridian, Mississippi, care se află la mai mult de 300 de kilometri distanță de casa sa. Din păcate, pentru Ray Martin a fost prea târziu, consemnează USA TODAY NEWS

Citeste si Autoritățile italiene investighează presupusa răpire a copilului de 6 ani care a supravieţuit accidentului de telecabină din luna mai

Bărbat mort după ce zeci de spitale l-au refuzat. Suferise un atac de cord

Alabama a fost printre statele americane care s-au confruntat cu o creștere alarmantă a spitalizărilor în urma infectărilor cu virusul SARS COV 2.

Scott Harris, șeful Departamentului de Sănătate Publică, a declarat presei că, deși creșterea internărilor pare să se fi stabilizat, „sunt încă mai mulți pacienți care au nevoie de îngrijiri la terapie intensivă decât paturile disponibile. Continuăm să avem o criză reală”. El a adăugat că au existat cu aproximativ 60 de pacienți mai mulți decât paturi dispoibile săptămâna trecută.

SUA a înregistrat peste 40,6 milioane de cazuri Covid-19 și peste 655.800 de decese. Odată cu creșterea infectărilor cu varianta Delta, mai multe state s-au confruntat cu criza paturilor în spital.

Citeste si Polonia ar putea părăsi UE, Donald Tusk avertizează cu privire la un „Polexit”