Bărbat reţinut de DIICOT după ce procurorii au găsit în locuinţa sa o cultură de cannabis

Un bărbat din judeţul Dâmboviţa a fost reţinut de procurorii DIICOT după ce aceştia au găsit în locuinţa sa o cultură de cannabis estimată la 30.000 de euro. Procurorii au confiscat plantele, dar şi autoturismul bărbatului în valoare de 50.000 de euro.

RomaniaTV.net
25 oct. 2018, 12:17
Bărbat reţinut de DIICOT după ce procurorii au găsit în locuinţa sa o cultură de cannabis

Potrivit DIICOT, în ultimii doi ani bărbatul a achiziţionat mai multe seminţe de cannabis, aparatură şi instrumente specifice pentru înfiinţarea culturii de droguri, iar la începutul lunii octombrie a acestui ani a cumpărat mai multe panouri solare pentru a evita monitorizarea autorităţilor, întrucât un consum mai mare de energie electrică de la furnizor ar atrage atenţia.

În urma percheziţiilor făcute de procurori în localitatea Valea Voievozilor, judeţul Dâmboviţa, atât la domiciliul bărbatului, cât şi la adresa unde locuia temporar, a fost descoperită o cultură de cannabis formată din 373 de plante aflate în diferite stadii de devoltare, aparatura necesară în valoare de 12.000 de lei, aproximativ 550 de grame de cannabis şi 1.300 de lei.

Cultura de cannabis a fost estimată la 30.000 de euro.

Procurorii au indisponibilizat autoturismul bărbatului, evaluat la aproximativ 50.000 de euro.

„Din cercetările efectuate în cauză  a rezultat faptul că una dintre locuinţele percheziţionate era dotată cu camere video exterioare, instalate de către inculpat, aceste camere captând imagini inclusiv din momentul efectuării percheziţiei”, precizează procurorii.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de euro, urmând ca joi să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.