Bărbat reţinut după ce a cerut 4.000 de euro în schimbul admiterii la şcoala de jandarmi Târgu Ocna

Un bărbat din municipiul Craiova a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant primind 5.000 de lei de la un denunţător pe care l-a asigurat că a făcut toate demersurile pentru ca acesta să promoveze examenul de admitere la Şcoala de Agenţi de Penitenciare din Târgu Ocna.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 16:25
Bărbat reţinut după ce a cerut 4.000 de euro în schimbul admiterii la şcoala de jandarmi Târgu Ocna

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), denunţătorul a sesizat în data de 19 aprilie Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu privire la faptul că bărbatul i-a pretins, în cursul anului 2011, 4.000 de euro, din care a primit 11.000 de lei.

Ulterior, la flagrant, denunţătorul i-a dat alţi 5.000 de lei din suma cerută.

În schimbul banilor, bărbatul a pretins că va interveni pe lângă factori de conducere din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Administraţia Penitenciarelor, pentru a-i facilita denunţătorului admiterea la şcoala de jandarmi şi subofiţeri de penitenciar.

Bărbatul este cercetat în stare de reţinere, pentru trafic de influenţă.

La acţiunea de prindere în flagrant a bărbatului au participat, luni, ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii şi în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj.