Bărbat reţinut după ce a luat 800 de euro de la o elevă, ca să o ajute să ia bacalaureatul

Preşedintele unei asociaţii de revoluţionari din Dâmboviţa a fost reţinut, miercuri, după ce ar fi înşelat mai multe persoane, printre care şi o elevă care i-a dat 800 de euro pentru a o ajuta să promoveze bacalaureatul, potrivit unor oficiali din Direcţia Generală Anticorupţie.

RomaniaTV.net
04 iul. 2013, 10:19
Bărbat reţinut după ce a luat 800 de euro de la o elevă, ca să o ajute să ia bacalaureatul

„Un bărbat din Târgovişte a fost reţinut miercuri, 3 iulie a.c., de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Surse judiciare au declarat că bărbatul reţinut se numeşte Marian Banu şi este preşedintele unei asociaţii de revoluţionari din Târgovişte.

Acesta este acuzat că ar fi promis mai multor persoane că, în schimbul unor sume de bani, le poate angaja la unele instituţii publice din judeţul Dâmboviţa sau poate, cu ajutorul inspectorilor şcolari, să le ajute să promoveze exemanul de bacalaureat.

Potrivit DGA, pe numele bărbatului din Târgovişte au fost făcute mai multe plângeri la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa. Prima plângere a fost depusă în august 2012, când o femeie a reclamat că i-a dat 1.800 de lei, după ce bărbatul i-a promis că va interveni pe lângă un angajat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa pentru a primi un post de profesor suplinitor la o unitate de învăţământ din Târgovişte.

În luna martie 2013, bărbatul a pretins şi primit 900 de lei de la o altă persoană, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă factori de răspundere din cadrul administraţiei publice locale pentru angajarea acesteia pe o funcţie de şofer.

Ulterior, la sfârşitul lunii martie şi începutul lui aprilie, Marian Banu ar fi luat 3.100 lei de la un bărbat şi fiul acestuia, după ce le-ar fi promis că le poate aranja să lucreze într-un institut de cercetare din judeţul Dâmboviţa.

Ultimul denunţ formulat pe numele lui Banu a fost depus în iunie, când o elevă s-a plâns de faptul că i-a plătit acestuia 800 de euro, după ce a asigurat-o că va interveni pe lângă un inspector din Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, care îi va asigura promovarea examenului de bacalaureat.

Ofiţerii DGA şi procurorii au percheziţionat, miercuri dimineaţă, maşina lui Banu, după care l-au ridicat şi l-au dus la sediul Parchetului Tribunalului Dâmboviţa. După ce a fost audiat, procurorii au emis pe numele acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.