Bărbat, reţinut pentru şantajarea unui lider de partid VIDEO

Un bărbat a fost reţinut la Arad după ce l-ar fi şantajat şi ameninţat pe liderul filialei Partidului Socialist Român, Gabriela Tripon, suspectul pretinzând că este ofiţer DGA şi că o cercetează pe femeie pentru fraude la referendum, cerând bani şi favoruri sexuale pentru închiderea dosarului.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 12:49
Bărbat, reţinut pentru şantajarea unui lider de partid VIDEO

Bărbatul reţinut, miercuri seară, pentru 24 de ore se numeşte Adrian Fieraru, este din Bucureşti, iar şantajul asupra femeii din Arad ar fi avut loc în mai multe rânduri, prin telefon, fiind înregistrat şi de către procurori.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, procurorii au dispus reţinerea lui Adrian Fieraru pentru şantaj, „constând în aceea că a contactat-o telefonic pe preşedinta filialei unui partid politic din judeţul Arad, relatându-i că, în calitate de lucrător în cadrul DGA, face cercetări faţă de aceasta într-un dosar penal în care este acuzată de fraudarea referendumului din 29 iulie”.

„Pentru obţinerea unei soluţii favorabile în acel dosar, învinuitul i-a solicitat părţii vătămate sume de bani şi favoruri sexuale”, mai spun anchetatorii. Potrivit acestora, în urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul nu este angajat al DGA, el fiind, de altfel, şomer.

Gabriela Tripon, care este preşedintele filialei judeţene a Partidului Socialist Român, a declarat, joi, că a fost contactată prima dată în urmă cu două luni, iar bărbatul, care s-a prezentat drept ofiţer DGA, i-a spus că are în lucru patru plângeri formulate împotriva ei.

Bărbatul i-ar fi pretins o întâlnire în Bucureşti sau în Ploieşti, însă ea nu a acceptat. „Prima dată a pomenit ceva de relaţii sexuale, dar am zis că nu pot, apoi i-am zis că îi trimit bani, mi-a dat conturile în euro şi în lei. A spus că dacă anunţ autorităţile mă omoară, mă împuşcă în cap”, a declarat Tripon.

Victima, care a fost şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Arad, a anunţat procurorii şi le-a oferit acestora înregistrări ale convorbirilor telefonice avute cu suspectul, din care reieşea şantajul. Totodată, procurorii au înregistrări telefonice în care suspectul se laudă unui amic despre modul în care urma să obţină bani.

În cursul zilei de joi, bărbatul va fi dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.