Rezultatele analizelor în cazul tânărului suspect de coronavirus sunt negative

Un bărbat, care este asistent medical în Germania, a fost internat la Spitalul Judeţean din Reşiţa, fiind suspect de coronavirus, virusul care a ucis peste 1.000 de oameni în China. Ulterior, tânărul a fost transferat cu o ambulanţă specială de transport a pacienţilor contaminaţi la clinica de Boli Infecţioase din Timişoara. Bărbatul a povestit că, în Germania, a îngrijit o familie formată din patru persoane, care ar fi infectate cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 06:46
Rezultatele analizelor în cazul tânărului suspect de coronavirus sunt negative

UPDATE. Asistentul medical care a îngrijit pacienţi cu coronavirus la un spital din Germania şi care se află în carantină la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara nu este infectat cu coronavirus, a arătat analiza probelor trimise de Direcţia de Sănătate Publică Timiş la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

„Testul este negativ, pacientul nu este infectat cu coronavirus. Unul este testul pentru gripă, unul este testul pentru coronavirus. Pacientul are o gripă de sezon pe care a contactat-o undeva la schi. Urmăm procedurile pas cu pas, fie ca vin probe de la Timisoara sau de la Cluj, este nesemnificativ. Fiecare pacient este luat în calcul şi noi facem liste cu eventualii contacţi. În spatele fiecărui potenţial pacient stă o echipă”, a anunţat managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, medicul Adrian Streinu Cercel.

UPDATE: Anunţul s-a amânat pentru ora 24.00, analizele vin cu maşina la Bucureşti

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că rezultatele analizelor tânărului suspect de coronavirus vor fi disponibile în jurul orei 21:00.

UPDATE: Virgil Musta, medic primar boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat, la Gândul Live, că bărbatul suspect de coronavirus a fost pus în carantină. 

„Este într-o zonă a spitalului. Orice contact cu pacientul se face prin intermediul unui echipament de maximă siguranţă, ca şi pentru cosmonauţi. Va rămâne în spital până când primim testele de la Matei Balş. Dacă testele sunt pozitive, rămâne de văzut dacă îl tratăm noi sau îl trimitem la Matei Balş.

Medicul dedicat a luat contact cu acest pacient. Matei Balş are un departemnt special, dacă se doreşte îl trimitem acolo. Sunt simptomele unei viroze banale care este extrem de frecvente în această perioadă. Nici măcar simptome de gripă nu are. El a avut doar febră şi uşoară tuse uscată. El făcând febră, s-a prezentat la Spitalul din Reşiţa”, a spus medicul Virgil Musta la Gândul

UPDATE: Potrivit Mediafax, cinci cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină. De asemenea, este monitorizată este şi familia tânărului.

Personalul medical din Reșița este izolat acasă până când vor sosi rezultatele analizelor de la Bucureşti. Dacă se confirmă că tânărul sosit pe 7 februarie din Germania la Reşiţa are coronavirus, spitalul va intra în carantină.

Totodată, există informaţii că tânărul a fost şi la schi, unde ar fi putut intra în contact cu alţi oameni. 

Tânărul de 25 de ani, care este asistent medical în Germania, a ajuns în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Judeţean din Reşiţa. El le-a spus medicilor că s-a întors în ţară în urmă cu o săptămână şi a fost la schi în Semenic. 

El a început să aibă recent febră, tuse şi alte simptome specifice infecţiei cu coronavirus.

Bărbatul a mai povestit că s-a întors din Germania, unde a lucrat ca asistent medical şi a îngrijit o familie formată din patru persoane, care ar fi infectate cu coronavirus, notează Infocs.

Managerul unităţii medicale, Waldemar Murgu, a declarat pentru expressdebanat.ro că bărbatul prezintă simptome posibil provocate de coronavirus.

Conform protocolului, bărbatul a fost izolat imediat și transportat cu o mașina specială de transport contaminați la Clinica de boli infecțioase în Timișoara. Acolo, i se vor face testele specifice acestei boli și va fi ținut sub observație.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani care lucrează ca asistent medical în Germania şi care pe perioada 25 ianuarie-5 februarie a îngrijit 4 pacienţi confirmaţi cu coronavirus. În data de 7 februarie a ajuns la Reşiţa la familie. Ieri a prezentat febră, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul din Reşiţa de unde a fost îndrumat rapid către compartimentul nostru amenajat în acest sens aici la Timişoara, noi l-am izolat, intră în definiţia de caz de suspiciune cu coronavirus, s-au recoltat analizele care au fost trimise la Bucureşti şi mâine vom afla şi rezultatele acestor analize. Este clinic cu stare generală bună, nu a mai făcut febră şi are o uşoara simptomatologie pulmonară şi este sub strictă observaţie”, declara pentru Radio Reşiţa medicul Virgil Musta, purtator de cuvant al Spitalului de Boli Infecţiose din Timişoara.

Probele prelevate au fost transmise la Centrul de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babeș” din București. Rezultatele vor veni în maximum 48 de ore, după efectuarea testului rapid.

Citeşte şi: Numărul morţilor de coronavirus a depăşit 1.000. Peste 100 de oameni au fost ucişi într-o singură zi

Tânărul s-a întors recent în țară din Germania, unde lucrează la o clinică medicală. 

Numărul deceselor cauzat de epidemia de coronavirus din China continentală a trecut marți de 1.000 de persoane.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. OMS a anunţat denumirea oficială a noului virus chinezesc