Bărbat ucis de avalanșă, în Munții Țarcu! Alte două persoane au fost surprinse de zăpadă, dar au scăpat cu viață

Un turist din Olanda a încetat din viață, după ce a fost surprins, împreună cu alți doi colegi, de o avalanșă care s-a produs în Munții Țarcu.

29 ian. 2024, 21:13
Bărbat ucis de avalanșă, în Munții Țarcu! Alte două persoane au fost surprinse de zăpadă, dar au scăpat cu viață

Un turist din Olanda a murit, după ce a fost prins, împreună cu alți doi colegi, de o avalanșă care s-a produs în Munții Țarcu.

Citește și Bărbat mort în spital, după ce i s-a administrat insulină, deși el nu avea diabet: „Ne zicea «De aici o să ies cu mâinile pe piept»”

Din primele verificări s-a stabilit că în această dimineață, în timp ce se aflau într-o expediție montană pe Vârful Căleanu din Munții Țarcu, trei cetățeni olandezi ar fi fost surprinși de o avalanșă, unul dintre ei, în vârstă de 44 de ani, fiind găsit decedat sub zăpadă și transport la spital cu elicopterul.

Cadavrul bărbatului a fost depus la morga spitalului, urmând a se efectua necropsia în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Bărbatul ar fi făcut heliski

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Citește și VIDEO Tânăr mort după ce a fost bătut și încătușat de polițiști. Bărbatul era agitat, dezorientat și a încercat să se rănească singur. Imagini șocante de pe camerele de supraveghere

Se pare că bărbatul mort făcea heliski înainte să se producă tragedia, potrivit Antena3.ro. În ultimii ani, pasionații sporturilor de iarnă urcă la altitudine mare cu elicopterul și de acolo coboară în voie, pe creste, cu schiurile sau placa.

O astfel de aventură costă câteva sute de euro și nu este pentru oricine, spun specialiștii.