VIDEO Tânăr mort după ce a fost bătut și încătușat de polițiști. Bărbatul era agitat, dezorientat și a încercat să se rănească singur. Imagini șocante de pe camerele de supraveghere

Un bărbat de 30 de ani a intrat în comă după ce a fost agresat de polițiștii de la Secția 17 din București, ulterior acesta murind la spital. Incidentul s-a petrecut în Sectorul 5, în jurul orei 7 dimineața, când bărbatul a ieșit din bloc dezbrăcat și a devenit violent. Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere sunt șocante.

28 sept. 2023, 13:43

Un om de 30 ani, cu o constitutie antiatletica, probabil drogat, doar in chiloti pe el, face noaptea tumbe pe si printre masini; in Cotroceni. Vecinii suna la 112. Vin doua echipaje. Din inclestarea dintre ei si cei 6 in uniforme, omul nostru se alege cu calota craniana infundata, un ochi vanat de pumn si corpul zdrobit. Moare la spital.

Inregistrarile cu bataia dispar. In schimb, circula alea cu el luat de val la cap. Militia da comunicat ca s-a automutilat. Procuratura deschide dosar pentru ultraj; al mortului impotriva militienilor. Bine ati venit in Romania europeana a anului 2023! a comentat Victor Ciutacu pe Facebook.

P.S. Nenorocirea vine la 3 ani dupa ce tot militienii au impuscate in spate, cu 6 gloante, au batut si au legat cu catusele un nefericit. A murit si ala. Nimeni nu a platit

 

După cum se observă pe imaginile de pe camerele din zonă, tânărul dezbrăcat era dezorientat, nu avea o direcție clară de mers, ci făcea mișcări de du-te vino pe o suprafață mică, iar la un moment dat sare cu picioarele pe o mașină. Un locatar un locatar a sunat la 112 și a anunțat că în fața blocului se află un bărbat foarte agitat.

Tânăr mort după ce a fost bătut și încătușat de polițiști. Bărbatul era agitat și dezorientat

Echipajul de poliție ajuns la fața locului a încercat să-l încătușeze, dar tânărul a devenit violent. Între timp, prietena lui a ieșit din bloc să-l caute. Tânăra susține că l-a găsit înconjurat de agenți, într-o baltă de sânge. Polțiștii spun, însă, că acesta devenise violent cu ei și încerca să se rănească singur.

Citeste si Cadavrul unei tinere de aproximativ 25 de ani a fost gasit pe plaja din Mamaia

Cineva a chemat poliția. O vecină l-a văzut când îl alerga poliția. Dar nu l-au bătut sau ceva. L-au încătușat. S-a dat cu capul de pereți, s-a dat cu capul de asfalt. L-a pus poliția jos, dar el era cu capul spart”, a declarat un martor, potrivit antena 3

În timpul intervenției, unul dintre polițiști ar fi fost rănit de bărbatul agitat. Tânărul a ajuns în comă la Spitalul Universitar de Urgență, unde a fost supus mai multor intervenții chirurgicale. Însă, la doar câteva ore distanță de la incident, bărbatul a decedat.

Citeste si A murit subit la 33 de ani, în timp ce se afla la sala de forţă

Potrivit surselor juridice, bărbatul ar fi ieșit pozitiv la mai multe substanțe interzise, printre care cocaină, metamfetamină, canabis. Pe numele agenților ar fi fost deschise trei dosare penale, două pentru ultraj și unul pentru purtare abuzivă.

Deputatul AUR Antonio Andrusceac: „Trei sferturi de oră poliţiştii nu au chemat ambulanţa”

Cazul a fost adus în discuție în emisiunea lui Victor Ciutacu de către deputatul AUR Antonio Andrusceac, care a obținut informațiile chiar de la familia tânărului.

Luni noapte, pe la 3 jumate – 4, el a coborât din bloc ca să fumeze, se pare că era sub influenţa alcoolului. Era în adidaşi, cu pantaloni pe el, se pare că avea şi tricou când a coborât. La ceva vreme, prietena lui a auzit din stradă: Nu mă mai loviţi, nu mă mai loviţi. A coborât şi l-a găsit într-o baltă de sânge.

Era aproape desfigurat, a fost încătuşat, cu 6 poliţişti în jurul lui. Trei sferturi de oră nu au chemat ambulanţa. Ei si-au dat seama ce au facut spunând că nu cheamă ambulanţa până nu îl identifică, el coborând doar cu pachetul de ţigări la el.

L-au dus la spital, a intrat în operaţie. La o zi după incident, eu am fost sesizat, am întrebat de starea lui, am luat legătura cu medicul neurochirurg care l-a operat. Din păcate, mi-a zis de atunci că şansele de supravieţuire sunt minime.

Ulterior am aflat că la ora 4 sau 5, la scurt timp după ce l-au snopit în bătaie, politiştii s-au dus şi au ridicat fără mandat camerele de luat vedere şi aparatul DVR de la Mega Image-ul din apropiere. Cine le-a dat lor mandat la 4.30 – 5 dimineaţa?

Au fost lăsaţi cu camerele de pe corp, cu toate că procedura prevede ca, la ieşirea din schimb, să predea tot ce au înregistrat. Au stat cu ele nu ştiu câte zile. Oricum, au oprit camerele cînd au început să îl măcelarească […]

Nu exista niciun fel de filmare, au şters tot.

Culmea e ca politia are doar aceleasi imagini pe care le-am vazut si eu care sunt filmate de un vecin fost politist si el, care a chemat 112. Şi ăsta a filmat doar când ăsta se plimba în chiloţi printre masini, a făcut o tumbă peste o maşină ca în câteva minute să fie în comă.

Politistii au vrut sa muşamalizeze făcându-i ăstuia o reclamatie de ultraj că sexy politista avea o zgârietură la inelar. Pe ăsta care era beat putea să îl lege şi sexy poliţista dacă voia. Se pare că atunci au oprit toti camerele de filmat pe care erau obligati sa le tina deschise pentru că fuseseră activaţi prin 112 de poliţistul care filma de la geam […]

Medicul a spus clar: traumtismele pe care le are provin de la corpurile dure cu care a fost lovit în mod repetat, adică de la tomfe„, a povestit Andrusceac.