Bărbăţie sau barbarie? Balene pilot măcelărite în apele Insulelor Feroe GALERIE FOTO

Apa mării este roşie de sânge în Insulele Feroe, în urma tradiţionalului măcel al balenelor pilot.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 13:39

An de an zeci de balene pilot sunt ucise cu sânge rece pe coasta Insulelor Feroe. Ele sunt capturate şi trase cu frânghii la apă mică, unde sunt ucise cu bestialitate, înjunghiate cu cuţite şi cârlige. Altele se sufocă pur şi simplu, după ce vânătorii din bărci le înfig beţe în gaura prin care respiră, de pe spate.

Carnagiul este ridicat la rang de ritual, la care participă bărbaţii tineri, pentru a demonstra că au devenit adulţi. Masacrul nu are loc la o dată fixă, ci atunci când în zona insulelor este semnalată prezenţa balenelor pilot. Anunţul se face rapid prin radio şi telefoane mobile. De exemplu, în acest an au avut loc şase „vânători”, iar numai la ultima dintre ele au fost ucise 81 de balene.

După încheierea vânătorii, „prada” se împarte tuturor celor prezenţi. Carnea de balenă este considerată o delicatesă în Insulele Feroe.

Organizaţiile pentru protecţia animalelor din întreaga lume protestează de ani de zile faţă de Grindadrap, aşa cum este numit măcelul, dar Comisia Internaţională pentru Balene nu poate interveni deoarece existenţa speciei nu este în pericol.

În 2011, în Insulele Feroe au fost omorâte în total peste 400 de balene pilot.