Bărbaţii acuzaţi că l-au împuşcat pe tânărul din Brăila au fost arestaţi

Judecătorii Tribunalului Brăila au emis, duminică, două mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele suspecţilor în cazul uciderii lui Cristian Brot, tânărul de 28 de ani, împuşcat pe o stradă din Brăila. Cei doi au contestat hotărârea instanţei, scrie Mediafax.

29 mai 2017, 05:51
Bărbaţii acuzaţi că l-au împuşcat pe tânărul din Brăila au fost arestaţi

Magistraţii au decis, duminică seara, ca Florin Pîtea, bărbatul acuzat că l-a împuşcat pe tânărul de 28 de ani, pe o stradă din Brăila, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Surse judiciare susţin că ar fi tras şase gloanţe spre victimă, însă numai trei l-ar fi nimerit pe Cristian Brot. La altercaţie ar fi participat şi Mădălin Iulian Pentelie, acesta fiind considerat complicele agresorului. Instanţa a emis un mandat de arestare preventivă şi pe numele său.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Pîtea Florin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi Pentelie Mădălin Iulian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la omor, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 28 mai 2017 până la data de 26 iunie 2017, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, au stabilit judecătorii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, subinspector Laura Dan, cei doi bărbaţi au fost prinşi în localitatea Surdila Greci şi au fost duşi la sediul Poliţiei Judeţene Brăila pentru audieri.

„La data de 26 mai, ora 12:00, ofiţerul de serviciu al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, la intersecţia străzii Ardealu cu strada Ion Ghica, din muncipiu, a avut loc un conflict între două grupuri de persoane. Acest conflict s-a soldat cu vătămarea corporală a unui brăilean în vârstă de 28 de ani, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru acordarea de îngrijiri medicale, acesta decedând în cursul nopţii de 27 mai. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, sub directa coordonare a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au fost identificaţi cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de omor, respectiv complicitate la omor, fiind vorba despre doi tineri în vârstă de 25 de ani, din Brăila”, se arată într un comunicat remis duminică de IPJ Brăila.