Bărbaţii-asistenţi, mai masculini decât alţi bărbaţi

În ciuda stereotipului conform căruia meseria de asistentă este rezervată femeilor, asistenţii bărbaţi au mai multe caracteristici masculine decât cei care prestează alte activităţi, sugerează un studiu citat de livescience.com.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 18:22
Bărbaţii-asistenţi, mai masculini decât alţi bărbaţi

La testele de masculinitate efectuate în cadrul studiului, asistenţii au avut rezultate mai bune. Profesia îi atrage pe aceia care au un grad mare de masculinitate, spun cercetătorii.

Ideea conform căreia bărbaţii asistenţi sunt efeminaţi există de zeci de ani. Acest stereotip îi descurajează pe reprezentanţii sexului tare să adopte această profesie, şi cauzează anxietate şi tensiuni în rândul celor care o practică.

Participanţilor la studiu li s-a arătat o listă cu 30 de caracteristici cerute, precum „afectiv”, „dornic de implicare” şi „gentil”, şi li s-a cerut să indice cât de bine li se potrivesc acestea, pe o scară de la 1 la 7. Zece dintre acestea erau strict masculine, zece feminine, iar celelalte zece erau comune ambelor sexe.

Scorul mediu al bărbaţilor-asistenţi a fost de 5,3 dintr-un total de 7 puncte, comparativ cu 4,9 puncte, la bărbaţii cu alte profesii. Totuşi, asistenţii au avut un număr mai mare de răspunsuri dintre cele de la caracteristicilor feminine.