Bărbaţii care au GRIJĂ de COPII au mai mult SÂNGE în VINE

Miriam Gonzalez, soţia vicepremierului britanic Nick Clegg, a întrerupt un discurs al soţului său spunând că taţii care au grijă de copiii lor au mai mult sânge în vine - folosind expresia în limba spaniolă "mas cojones" - contrazicându-i pe cei care susţin că îngrijirea copiilor nu este o activitate pentru bărbaţi.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 11:01
Bărbaţii care au GRIJĂ de COPII au mai mult SÂNGE în VINE

Soţia vicepremierului Nick Clegg, Miriam González, care este născută în localitatea spaniolă Olmedo (lângă Valladolid), a cerut microfonul când soţul ei ţinea un discurs în faţa unui grup de oameni de afaceri în City-ul londonez.

González, o avocată reputată, a intervenit în momentul în care Clegg remarca importanţa susţinerii concediului de paternitate şi ameliorarea sa în viitor.

În Marea Britanie, taţii pot beneficia de cele 52 de săptămâni de concediu de paternitate pe care guvernul intenţionează să-l extindă.

În intervenţia ei, González i-a criticat pe cei care cred că îngrijirea copiilor mici este o activitate exclusiv feminină. „Există mulţi ‘dinozauri’ care încă mai cred că un bărbat care are grijă de copii nu corespunde comportamentul unui bărbat”, a spus ea, într-o declaraţie publicată de ziarul The Guardian.

Intervenţia lui González a stârnit un ropot de aplauze, în timp ce Nick Clegg a declarat că împărtăşeşte întru totul părerile soţiei sale. Vicepremierul a explicat că el şi soţia lui şi-au împărţit responsabilităţile după naşterea celor trei copii ai lor: Antonio, Alberto şi Miguel.