Bărbaţii care beau sucuri acidulate au probleme cu erecţia şi fertilitatea

Cercetătorii au scos la iveală că reprezentanţii sexului masculin care consumă frecvent sucuri acidulate se confruntă cu o serie de efecte nefaste, printre care şi un impact negativ asupra erecţiei şi fertilităţii.

RomaniaTV.net
07 iul. 2016, 11:50
Bărbaţii care beau sucuri acidulate au probleme cu erecţia şi fertilitatea

Potrivit oamenilor de ştiinţă, bărbaţii care beau în jur de un litru de suc acidulat pe zi au o fertilitate scăzută cu 30%. În plus, consumul de băuturi acidulate duce şi la apariţia disfuncţiilor erectile.

Cercetarea realizată la Copenhagen University Hospital a scos la iveală că bărbaţii care s-au catalogat drept dependenţi de băuturi acidulate prezentau spermatozoizi mai puţin mobili decât cei care nu consumă astfel de sucuri.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 2.554 de bărbaţi. Dintre aceştia, cei care beau sucuri acidulate au prezentat o concentraţie a spermatozoizilor de 35 milioane/ml, în timp ce bărbaţii care le evită au prezentat o concentraţie de 56 milioane/ml. Deşi o concentraţie de 35 de milioane se încadrează totuşi în limitele normale, riscul de infertilitate este mult mai mare în acest caz.

Potrivit specialiştilor, nu a existat o legătură între cofeina din anumite băuturi acidulate, acest fapt indicând că o concentraţie scăzută a spermatozoizilor este rezultatul unui alt ingredient din aceste sucuri.

Citeşte mai mult pe feminis.ro