Bărbații care vor să-și impresioneze iubitele cu un buchet de flori de Ziua Îndrăgostiților trebuie să scoată sume impresionante din buzunar. Cât au ajuns să coste lalelele sau trandafirii

Cât a ajuns să coste un buchet de flori de Ziua Îndrăgostiților 2024. Prețurile variază în funcțue de florile alese.

14 feb. 2024, 08:46
Bărbații care vor să-și impresioneze iubitele cu un buchet de flori de Ziua Îndrăgostiților trebuie să scoată sume impresionante din buzunar. Cât au ajuns să coste lalelele sau trandafirii
Cât a ajuns să coste un buchet de flori de Ziua Îndrăgostiților

Dacă nu te-ai pregătit de Ziua Îndrăgostiților 2024, nu e încă prea târziu să cumperi pentru iubita ta un buchet de flori, cu care să-ți speli „păcatele”. Desigur, dacă ai cumpărat deja un cadou, asta nu te oprește să adaugi lângă acesta niște trandafiri sau lalele.

În fiecare an, pe 14 februarie, este sărbătorit Ziua Sfântului Valentin sau Ziua Îndrăgostiților, zi în care bărbații cumpără flori, bomboane și alte cadouri pentru partenerele lor de viață.

Citește și: Horoscop special. Cum se aliniază stelele de Ziua Îndrăgostiților 2024 pentru fiecare semn zodiacal

Prețul unui buchet de flori de Ziua Îndrăgostiților

Prețul unui buchet cu minimum 5 trandafiri roșii, special pentru Ziua Îndrăgostiților, pornește de la 100 de lei. Un buchet mai dichisit costă chiar și 200 de lei, iar altul cu 19 trandafiri poate ajunge la suma impresionantă de 500 de lei.

Cei cu dare de mână pot cumpăra un buchet de trandafiri cu 20 de fire la prețul de 1.000 de lei, în fncție de aranjament, scrie Observator News.

Lalelele costă mai puțin, în jur de 80 de lei pentru un aranjament, dar prețul poate crește considerabil pentru un cadou floral mai complex. Buchete de flori frumoase se găsesc și în supermarketuri, iar prețurile sunt mult mai accesibile, care pornesc de la câteva zeci de lei.

Citește și: Mesaje de Valentine’s Day 2024. Cu ce urare îți poți surprinde partenerul de Ziua Îndrăgostiților

Ziua Sfântului Valentin

Ziua Sfântului Valentin e serbătorită în fiecare an pe 14 februarie. Pe vremuri, a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus. Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

În 1797, o editură britanică a produs „Scriitor de Valentine al tânărului”, care conținea multe poezii sentimentale sugerate pentru un tânăr iubit. Tipografiile au început să producă un număr limitat de cărți poștale cu poezii și schițe. În 1835, 60.000 de valentine au fost trimise prin poștă în Anglia.

Reducerea tarifelor poștale ca urmare a reformei poștale a lui Domnul Rowland Hill, cu inventarea timbrului poștal în 1840, a dus la o creștere a numărului de valentine trimise, cu 400.000 trimise la doar un an de la inventarea sa, și a inaugurat practica mai puțin personală, dar mai ușoară a trimiterii de valentine.