Bărbaţii sunt mai vulnerabili decât femeile în faţa COVID-19. Oamenii de ştiinţă au descoperit cum atacă virusul

Pandemia de coronavirus a provocat la nivel global decesul a peste 15.000 de persoane, iar peste 350.000 de oameni sunt afectaţi la nivel global. Oamenii de ştiinţă au încercat să afle dacă şi de ce bărbaţii sunt mai expuşi decât femeile la infecţia cu Covid-19.

23 mart. 2020, 12:38
Bărbaţii sunt mai vulnerabili decât femeile în faţa COVID-19. Oamenii de ştiinţă au descoperit cum atacă virusul

Oamenii de ştiinţă, citaţi de India Today, au ajuns la concluzia că virusul Covid-19 are o afinitate pentru o proteină numită ACE-2, care se găseşte în corpul uman.

ACE-2 este o proteinăă care reglează enzimele implicate, printre altele, în menţinerea tensiunii arteriale. Această proteină se regăseşte la nivelul mai multor ţesuturi. O dată intrat în organismul uman, vârfurile virusului se agaţă de această proteină şi prin aceasta intră în celule.

Citeşte şi NOI MĂSURI împotriva COVID-19: Se suspendă internările. Pacienţii care nu sunt urgenţe sunt externaţi în termen de 48 de ore

După cum arată studiile, concentrația de ACE-2 crește odată cu vârsta. De aceea, copiii și tinerii sunt relativ neatinşi de virus, în timp ce bătrânii sunt cei mai vulnerabili. Ceea ce este interesant, mai relevă studiul, este că femeile au o concentrație mai mică a acestei proteine în organism, făcându-le mai puțin susceptibile la a contacta virusul, decât bărbaţii.