Bărbatul accidentat în timpul unei reconstituiri la Fundata, transferat la un spital din Austria

Bărbatul care s-a accidentat la reconstituirea unei bătălii din Primul Război Mondial în cadrul "Festivalul internaţional militar Fundata 1916" din judeţul Braşov va fi transferat la un spital din Innsbruck (Austria), la cererea familiei, el fiind deja transportat către aeroportul din Sibiu.

RomaniaTV.net
26 mai 2012, 16:44
Bărbatul accidentat în timpul unei reconstituiri la Fundata, transferat la un spital din Austria

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Braşov, Marius Neculoiu, pacientul din Austria a fost stabilizat, însă familia acestuia a luat decizia de a fi transferat la un spital din Innsbruck.

„A suferit leziuni destul de grave la ambele mâini. Nu sunt leziuni cu risc vital, dar pun problema unor infirmităţi, cum ar fi pierderea unor segmente ale membrelor, respetiv degete sau chiar mâna dreaptă”, a spus Neculoiu.

El a precizat că bărbatul are arsuri şi la faţă, fiind posibil să piardă un ochi.

Austriacul a fost deja transportat către aeroportul din Sibiu, de unde va lua avionul la ora 19.30.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că accidentul s-a produs dupa ce bărbatul a supraîncărcat un tun, producându-se o deflagrafaţie.

El a mai spus că până la sosirea ambulanţei, bărbatul a primit îngrijiri de la un medic SMURD care se afla ca spectator la festivalul respectiv.

Iniţial, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Braşov afirmau că austriacul s-a rănit cu o puşcă pe care o folosea în timpul reconstituirii.

Un bărbat din Austria de 38n de ani care participa, sâmbătă, la Fundata, judeţul Braşov, la reconstituirea unei bătălii din Primul Război Mondial în cadrul unui festival s-a accidentat la mâna dreaptă, el fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, declara corespondentului MEDIAFAX că un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină, sâmbătă, la ora 13.20, în localitatea braşoveană Fundata, unde se desfăşoară „Festivalul internaţional militar Fundata 1916”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, Ioan Necşulescu, afirma că este vorba despre „o autoaccidentare”.

„În cadrul filmărilor privind retrospectiva unor scene din Primul Război Mondial un soldat austriac a fost rănit prin autoaccidentare”, spunea Necşulescu.

În perioada 24 – 27 mai 2012, la Fundata în judeţul Braşov, se desfăşoară „Festivalul internaţional militar Fundata 1916”, în cadrul căruia sunt reconstituite bătălii din Primul Război Mondial.

La eveniment participă peste 80 de membri ai unor grupuri importante de reconstituire istorică din cinci ţări: Cehia, Austria, Marea Britanie, Bulgaria şi România.

Evenimentul este organizat de o echipă de istorici condusă de dr. Adrian Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei ,”G. Oprescu” Bucureşti, Nicolae Pepene, directorul Direcţiei de Cultură Râşnov, şi Horia Şerbănescu, muzeograf Muzeul Naţional Militar.