Bărbatul care a profanat mormântul lui Arsenie Boca a fost reţinut. Cum şi-a explicat fapta

Bărbatul care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca a fost reţinut pentru 24 de ore. El a fost surprins de măicuţe în timp ce săpa mormântul. Ele au alertat şi poliţia. Speriat bărbatul a fugit în pădure, dar a fost găsit după şapte ore de căutări. Acum va fi prezentat Judecătoriei Haţeg cu propunere de arestare preventivă. La audieri, bărbatul le-a spus anchetatorilor că voia să vadă dacă părintele Arsenie Boca este un sfânt sau nu. 

RomaniaTV.net
13 iun. 2015, 08:57
Bărbatul care a profanat mormântul lui Arsenie Boca a fost reţinut. Cum şi-a explicat fapta

Mormântului lui Arsenie Boca a fost profanat vineri seara. În jurul orei 23.00, un bărbat a fost surprins de una dintre măicuţe în timp ce sapa la mormântul lui Arsenie Boca. Aceasta a sunat imediat la numărul de urgenţă 112. Poliţiştii şi jandarmii au sosit rapid la faţa locului, însă făptaşul a reuşit să dispară în noapte. Omul reuşise să sape o groapă de aproximativ 50 de centimetri. Câteva ore mai târziu, bărbatul a fost prins şi a fost dus la audieri.

Citeşte şi: Scene cutremurătoare la mănăstirea Prislop. Mormântul părintelui Arsenie Boca a fost profanat

„Personalul bisericii a sesizat poliţia că un bărbat se află în zona mormântului părintelului Arsenie Boca. O echipă s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că sesizarea se confirmă. În apropierea mănăstirii a fost identificat şi prezumtivul autor. Este vorba de un bărbat de 45 de ani din judeţul Maramureş. Suspectul este în sediul poliţiei oraşului Haţeg unde este audiat pentru fapta comisă. S-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. Poliţiştii investighează pentru a stabili cu exactitate împrejurările, circumstanţele şi motivele care l-au determinat pe suspect să comită această faptă. Vorbim despre o infracţiune prevăzută cu închisoare de până la 2 ani. Urmează a se stabili dacă a avut dispernământ în momentul comiterii faptei”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

La audieri, bărbatul acuzat de profanarea mormântului lui Arsenie Boca, le-a spus anchetatorilor că a vrut să-l dezgroape pe părintele Arsenie Boca pentru a vedea cu ochii lui dacă trupul său a putrezit sau s-a transformat în moaşte.

Ioan Chiuzbăian are 45 de ani suferă de ciroză şi venise din judeţul Maramureş. A ajuns încă de miercuri la Prislop şi le-a cerut găzduire măicuţelor sub pretextul că vrea să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.

Arsenie Boca a fost unul din cei mai mari duhovnici ai României. A fost arestat, torturat de fosta Securitate și alungat de la mănăstire, pentru convingerile religioase. A lăsat mai multe profeții, unele chiar pe zidurile Bisericii Drăgănescu, pe care a pictat-o. A murit pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia şi a fost înmormântat la Prislop.